Zemiakový paprikáš po sedliacky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som urobila moje obľúbené jedlo.Robievam ho často v lete, lebo je dostatok čerstvej
zeleniny a my ho máme radi so šalátom,,,čo záhrada dala,,, miš-maš, ale nám to veľmi chutí
k paprikášu...
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- ako prvé som si pripravila zemiaky,, ktoré som ošúpala, umyla..
- vybrala som z mrazničky klobásku, aby sa roztopila..
- inak, dostávam ju od farmára v celosti, potom si ju pokrájam na menšie kusy a dám zamraziť..
- pripravila som si aj údenú domácu slaninu, a ošúpala cibuľu..
- slaninu som pokrájala na kocočky aj s kožou, lebo má úplne mäkkú kožu, netreba ju odstrániť...
- Všetko som mala pripravené, pokrájala som aj zemiaky..
- Do rajnice som dala pokrájanú slaninu, aby pustila masť. už som viac tuku nepridala, všetko sa varilo na tom, čo sa vytopilo zo slaninky..
- keď sa slaninka opiekla, pridala som pokrájanú cibuľu..
- po chvíľke miešania a praženia cibule som pridala aj pokrájanú klobásku a všetko podusila..
- na opečenú klobásku som pridala zemiaky..
- pomiešala a pridala som rascu, soľ, korenie a červenú papriku..
- pokrájala som papriku a paradajku a pridla toľko vody, aby bola tesne nad zemiakmi..
- zemiakový paprikáš som varila 20 min...vôbec som počas varenia nemiešala, aby sa zemiaky a klobáska nerozpadli...hotové, môže sa servírovať na taniere..časť vody sa odparila, takže paprikáš zostal šťavnatý, nie premočený a veľmi chutný...
- paprikáš som nabrala na taniere...urobila som knemu skvelý šalát miš-maš...uhorky, paradajky, paprika, cibuľa...všetko pokvapkala octom a osolila...prajem vám dobrú chuť...ja si k nemu dávám chlebík...