Zemiakovo-lososový šalát fotorecept

janger - fotkajanger, 18. júna 2014
Zemiakovo-lososový šalát (fotorecept)
Foto: janger

Jednoduchy a chutny salat. Velmi sa mi paci ta zalievka, doda salatu vybornu chut.

2-3
porcie

Suroviny

600 g
150 - 200 g
75 g
2 PL
2 PL
Zalievka:
50 g
50 g
2 strúčiky
2 PL
1/2 malá konzerva 46g
1 PL
Na ozdobenie:
1/2 malá konzerva




Postup

  1. 1

    V posolenej vode uvarime zemiaky v supke. Nechame ich vychladnut. Osupeme a pokrajame na male kusky.

  2. 2

    K zemiakom pridame na kusky pokrajaneho udeneho lososa (platky). Myslim, ze kludne sa moze pouzit aj konzervovany losos. Pridame posekanu petrzlenovu vnat.

  3. 3

    Pridame pokrajane uhorky (sladkokysle - sterilizovane).

  4. 4

    Sterilizovanu sladkokyslu cibulku pokrajame a tiez pridame k zemiakom.

    Zemiakovo-lososový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do mixera - sekacika dame majonezu, jogurt, kapary, ancovicky (asi polovicu plechovky), cesnak, citronovu stavu. Rozmixujeme to.

    Zemiakovo-lososový šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Touto zalievkou polejeme zemiakovy salat, dobre to premiesame a nechame postat. Podla chuti este prisolime. Pozor so solou, lebo ancovicky su dost slane...Mozeme to pripravit aj vopred, napriklad ku grilovacke, ako sucast bufetu a pod.

  7. 7

    Pripadne salat este trosku ozdobime.

    Zemiakovo-lososový šalát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mozeme podavat. Z tohto mnozstva mame 2 (3 male) porcie. Ak vyskusate, prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

afataga
mne by to asi chutilo, ale doma by som uspech nezozala, najskor som kukala, ze co to mas za husenice navrchu :-) a to sardelky
denyany
Páči sa mi tento šalát, istotne by mi chutil, ale podobne ako @afataga , doma by ním nadšení neboli. Ale určite vyskúšam-popri výrobe nejakého iného šalatu.
takina48
fíha super recept, určite vyskúšam, ja už sa našich nepýtam, urobím, poviem im až keď im to chutí čo v tom jedle je - ak experimentujem...
janger
@izabelka , dakujem za mile slova :-). @afataga , no ked dobre pozries este z tych husenic aj chlpy trcia :-))). Nuz mozno jedlo buducnosti...A keby si este nejaku tu papricku prihodila, ani tak by nechutilo doma ;-)? @denyany , nuz vidis, ake rozdielne chute maju ludia... U nas chutia taketo veci. Nuz co uz narobis;-). Ved niekedy sprav aspon pre seba. Dievcata, dakujem vam za pristavenie :-).
janger
@takina48 , medzitym mi nabehol aj tvoj komentik, aj tebe dakujem. A z coho by si mala obavu, ze by ich odradilo? Kaparky, alebo tie rybky? Ale co oko nevidi, to ...rozmyslam, ze ako je vlastne to prislovie :-)))....Nepovedz a basta ;-).
frezia
Super salat, taky som este nerobila, ale coskoro vyskusam.
eviana
Nádherná inšpirácia na šalát celkom inak, moja milá @janger , toto neskúsiť by bolo hriechom... ukladám a jeho čas isto iste príde, už teraz sa teším na koštovku a ďakujem za krásnu inšpiráciu :) 5*
janger
@marianka , s avokadom bude trosku iny, ale tiez vyborny....@frezia , dakujem, vyskusaj. Verim, ze bude chutit.... @evianka , Evulka, a ja tebe dakujem za tvoje mile slova :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia