Zemiakové placky plnené kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Toto jedlo som jedávala v jedálni,keď som ešte pracovala. Zemiakové placky mame doma radi, tak som jedlo s kapustou chcela vyskúšať.

2-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pipravila som si suroviny(patrí tam aj olej)
  2. Postrúhala som si zemiaky, cibuľu a cesnak.
  3. Potom vo väčšej miske zmiešam postrúhané zemiaky s vajcom, hladkou mukou, soľou, korením , pridáme majorán sušený a rascu. Vymiešam na hladkú zmes.
  4. Potom som na panvici piekla veľké placky.
  5. Tie som naplnila dusenou kyslou kapustou a preložila na polovicu.Takúto placku možete obohatiť aj pridaní platku údeného mäsa. Stačí už len ozdobiť placku a podávať. Môžete zahustiť šťavu z dusenej kyslej kapusty a jedlo ňou preliať. Ja som zdobila moju placku kyslou smotanou a feferónkami. Prajem dobrú chuť.
  6. Spomínanú dusenú kyslú kapustu pripravíme: na oleji orestujeme pokrajanu cibuľu, dáme do nej kyslú kapustu,podlejeme vodou(možeme mať aj so štavou na poliatie placky) a dusíme do mäkka)