Zemiakové pagáčiky

Zemiakové pagáčiky
Foto: damisa
damisaDamisa, recept pridal: 29. decembra 2011 17:20Ďalšie jeho recepty

Recept som našla v časopise, vyskúšala som ho a zachutili nám a odvtedy nesmú u nás chýbať

Suroviny

1
porcia
90
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

urobíme kvások a z múky, oleja, soli a mlieka vypracujeme cesto, medzitým si uvaríme tri väčšie zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť
Zemiakové pagáčiky - obrázok 1

2

cesto necháme asi 45 min. vykysnúť
Zemiakové pagáčiky - obrázok 2

3

cesto rozvaľkáme a nastrúhame tretinu palmarínu a naň nastrúhame jeden uvarený zemiak zložíme a necháme cca 15-20 min a potom znovu rozvaľkáme zase nastrúhame časť palmarínu a druhý zemiak a to iste aj s tretím zemiakom a zbytkom palmarínu pokaždý raz nastrúhaný zemiak posolíme,/nemám fotku lebo sa mi ju podarilo asi vymazať/

4

potom vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky
Zemiakové pagáčiky - obrázok 4

5

vykrojené pagáčiky potlačíme vykrajovátkom na zemiaky na šalát potom ich jemne do kolečka potlačíme rukami a potrieme rozšlahaným vajcom a posypeme kmínom / ja dávam mletý/ dáme ich na plech s papierom na pečenie
Zemiakové pagáčiky - obrázok 5

6

a upečieme
Zemiakové pagáčiky - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • damisa, 29. decembra 2011 o 18:41
    práve pozerám slané chuťovky a vidím, že mariaklara má tiež takéto pagáče a tiež majú úspech


  • ancicka, 29. decembra 2011 o 19:45
    Isto sú fajnové.Podobné robievam.
    » varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-skvarkove-pagace-foto...


  • danculka, 29. decembra 2011 o 20:33
    Ano,je ich tu viac,každá niečo do toho pridá a sú jej,aj nám veľmi chutia...


  • tinca, 30. decembra 2011 o 09:56
    dobrý fígeľ s tým vykrajovátkom na zemiaky, máš ich pekné, na Silvestra slaného nie je nikdy dosť:)


  • remcula, 30. decembra 2011 o 10:35
    Už jsem je dělala, mám dojem od někoho z vás tady na Vareše a měly obrovský úspěch!!


  • jahalno, 30. decembra 2011 o 11:30
    Vynikajúce pagáčiky. Robievam často. Upečené nakrojím do 3/4 a plním rôznymi pomazánkami a dozdobím ich pestrofarebnou zeleninkou. Na Silvestra ako stvorené.


  • tatranka, 30. decembra 2011 o 11:55
    Máš ich krásne ľahúčke,nadýchané.Tiež robievam zemiakové pagáčiky,len pridávam pre pestrosť chuti aj strúhaný syr.» varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-pagaciky-fotor...


  • sladkacokolada, 30. decembra 2011 o 14:00
    pekné, určite vyskúšam, aj idem ihneď variť zemiaky a pridám aj syr podľa tatranky. ukladám


  • ursula4, 30. decembra 2011 o 14:31
    ja už to mám za sebou-už sú napečené.Ja som na tie zemiaky dala ešte zbytok mletých škvariek-sú nadýchané,chrumkavé,proste vynikajúce.Výborný recept.Už som piekla aj od tatranky a tie sú tiež výborné.


  • sneica, 30. decembra 2011 o 16:54
    peknuckeee,mnam...:)


  • sladkacokolada, 30. decembra 2011 o 18:38
    hotovo, vyskúšala som, naozaj sú dobré, ďakujem za recept


  • cica2, 30. decembra 2011 o 19:28
    aj tieto sú peknučké...kk:-)


  • vladkaku, 30. decembra 2011 o 22:12
    ... spomenula som si na svoje začiatky:-))), zemiaky som neuvarila a surové som nastrúhala, nebolo to akosi napísané v recepte, cha, cha, to boli začiatky, to boli časy, krásneho Silvestra...


  • sportak, 30. decembra 2011 o 22:58
    Damisa, výborný recept a veľmi jednoducho podaný. Vyskúšam a určite nebudem sklamaný. Prajem zdravie do nového roka Tebe a tvojim blízkym.


  • mamatata2, 2. januára 2012 o 19:27
    Práve dojedáme posledné, boli výborné.


  • janger, 2. januára 2012 o 22:52
    Tak tieto pagaciky su bez oskvarkov, tak ich vyskusam, lebo oskvarky nemam :-)...Iste si pochutname.


  • damisa, 4. januára 2012 o 13:41
    som rada, že sa podarili a chutili:D


  • stanuska, 29. decembra 2012 o 11:21
    Hmmmm....vyzeraju lakavo.Urcite ich vyskusam,teraz k silvestru sa urcie hodia.Prijemne sviatky prajem vsetkym....


  • babkamt, 29. decembra 2012 o 18:22
    Máš ich pekné. Určite aj chutné. Robievam podobné , ale dávam viac zemiakov.
    » varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-pagace-fotorecept/297...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist