Zemiakové pagáčiky

Zemiakové pagáčiky
Foto: damisa
damisaDamisa, recept pridal: 29. decembra 2011 17:20Ďalšie jeho recepty

Recept som našla v časopise, vyskúšala som ho a zachutili nám a odvtedy nesmú u nás chýbať

Suroviny

1
porcia
90
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

urobíme kvások a z múky, oleja, soli a mlieka vypracujeme cesto, medzitým si uvaríme tri väčšie zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť
Zemiakové pagáčiky - obrázok 1

2

cesto necháme asi 45 min. vykysnúť
Zemiakové pagáčiky - obrázok 2

3

cesto rozvaľkáme a nastrúhame tretinu palmarínu a naň nastrúhame jeden uvarený zemiak zložíme a necháme cca 15-20 min a potom znovu rozvaľkáme zase nastrúhame časť palmarínu a druhý zemiak a to iste aj s tretím zemiakom a zbytkom palmarínu pokaždý raz nastrúhaný zemiak posolíme,/nemám fotku lebo sa mi ju podarilo asi vymazať/

4

potom vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky
Zemiakové pagáčiky - obrázok 4

5

vykrojené pagáčiky potlačíme vykrajovátkom na zemiaky na šalát potom ich jemne do kolečka potlačíme rukami a potrieme rozšlahaným vajcom a posypeme kmínom / ja dávam mletý/ dáme ich na plech s papierom na pečenie
Zemiakové pagáčiky - obrázok 5

6

a upečieme
Zemiakové pagáčiky - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • damisa, 29. decembra 2011 o 18:41
    práve pozerám slané chuťovky a vidím, že mariaklara má tiež takéto pagáče a tiež majú úspech


  • ancicka, 29. decembra 2011 o 19:45
    Isto sú fajnové.Podobné robievam.
    » varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-skvarkove-pagace-foto...


  • danculka, 29. decembra 2011 o 20:33
    Ano,je ich tu viac,každá niečo do toho pridá a sú jej,aj nám veľmi chutia...


  • tinca, 30. decembra 2011 o 09:56
    dobrý fígeľ s tým vykrajovátkom na zemiaky, máš ich pekné, na Silvestra slaného nie je nikdy dosť:)


  • remcula, 30. decembra 2011 o 10:35
    Už jsem je dělala, mám dojem od někoho z vás tady na Vareše a měly obrovský úspěch!!


  • jahalno, 30. decembra 2011 o 11:30
    Vynikajúce pagáčiky. Robievam často. Upečené nakrojím do 3/4 a plním rôznymi pomazánkami a dozdobím ich pestrofarebnou zeleninkou. Na Silvestra ako stvorené.


  • tatranka, 30. decembra 2011 o 11:55
    Máš ich krásne ľahúčke,nadýchané.Tiež robievam zemiakové pagáčiky,len pridávam pre pestrosť chuti aj strúhaný syr.» varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-pagaciky-fotor...


  • sladkacokolada, 30. decembra 2011 o 14:00
    pekné, určite vyskúšam, aj idem ihneď variť zemiaky a pridám aj syr podľa tatranky. ukladám


  • ursula4, 30. decembra 2011 o 14:31
    ja už to mám za sebou-už sú napečené.Ja som na tie zemiaky dala ešte zbytok mletých škvariek-sú nadýchané,chrumkavé,proste vynikajúce.Výborný recept.Už som piekla aj od tatranky a tie sú tiež výborné.


  • sneica, 30. decembra 2011 o 16:54
    peknuckeee,mnam...:)


  • sladkacokolada, 30. decembra 2011 o 18:38
    hotovo, vyskúšala som, naozaj sú dobré, ďakujem za recept


  • cica2, 30. decembra 2011 o 19:28
    aj tieto sú peknučké...kk:-)


  • vladkaku, 30. decembra 2011 o 22:12
    ... spomenula som si na svoje začiatky:-))), zemiaky som neuvarila a surové som nastrúhala, nebolo to akosi napísané v recepte, cha, cha, to boli začiatky, to boli časy, krásneho Silvestra...


  • sportak, 30. decembra 2011 o 22:58
    Damisa, výborný recept a veľmi jednoducho podaný. Vyskúšam a určite nebudem sklamaný. Prajem zdravie do nového roka Tebe a tvojim blízkym.


  • mamatata2, 2. januára 2012 o 19:27
    Práve dojedáme posledné, boli výborné.


  • janger, 2. januára 2012 o 22:52
    Tak tieto pagaciky su bez oskvarkov, tak ich vyskusam, lebo oskvarky nemam :-)...Iste si pochutname.


  • damisa, 4. januára 2012 o 13:41
    som rada, že sa podarili a chutili:D


  • stanuska, 29. decembra 2012 o 11:21
    Hmmmm....vyzeraju lakavo.Urcite ich vyskusam,teraz k silvestru sa urcie hodia.Prijemne sviatky prajem vsetkym....


  • babkamt, 29. decembra 2012 o 18:22
    Máš ich pekné. Určite aj chutné. Robievam podobné , ale dávam viac zemiakov.
    » varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-pagace-fotorecept/297...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist