Zemiakové pagáčiky
Autor receptu: damisa
Recept som našla v časopise, vyskúšala som ho a zachutili nám a odvtedy nesmú u nás chýbať
1 porcia |
90 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- urobíme kvások a z múky, oleja, soli a mlieka vypracujeme cesto, medzitým si uvaríme tri väčšie zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť
- cesto necháme asi 45 min. vykysnúť
- cesto rozvaľkáme a nastrúhame tretinu palmarínu a naň nastrúhame jeden uvarený zemiak zložíme a necháme cca 15-20 min a potom znovu rozvaľkáme zase nastrúhame časť palmarínu a druhý zemiak a to iste aj s tretím zemiakom a zbytkom palmarínu pokaždý raz nastrúhaný zemiak posolíme,/nemám fotku lebo sa mi ju podarilo asi vymazať/
- potom vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky
- vykrojené pagáčiky potlačíme vykrajovátkom na zemiaky na šalát potom ich jemne do kolečka potlačíme rukami a potrieme rozšlahaným vajcom a posypeme kmínom / ja dávam mletý/ dáme ich na plech s papierom na pečenie
- a upečieme