Zemiakové pagáče fotorecept

egreska - fotkaegreska, 25. januára 2011
Zemiakové pagáče (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

500 g
1
80 ml
1/2 kocky
asi 3/4 čl
3-3,5 dcl, teple
Plnka:
3 uvarené
podla chuti
trošku
trošku (nemusí byt)
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné,okrem hery.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme si mäkké ,nelepive cesto zmiešaním všetkých surovín a necháme vykysnut.Asi hodinku.Rozvalkáme a nastruhame nan heru.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na to navrstvíme-"nastúhame" zemiakovú plnku.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme ..

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozvalkáme a prikryte nechame 20 minut odpočívat.Skladanie a kysnutie opakujeme tri krat.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykrojíme pagáče,potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo nejakými semiačkami.Pečieme na 200 st asi 15 minut.

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nadýchané,mäkkučké,rozplývajúce sa na jazyku...

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Výborné aj ako pohostenie pre návštevu...

    Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

danculka
Máme radi tieto pagáče,ktoré dlho vydržia mäkké,moje deti si vždy na výlet niesli v rupsaku , kopu pagáčov,,,
hubata
Nooo ... tak toto môže byť vynikajúce !!! Ukladám si do KK, ďakujem.
lubja
u mňa sú pagáče vždy skôr útočná zbraň a nie niečo "Nadýchané,mäkkučké, rozplývajúce sa na jazyku" . Už som si povedala nikdy viac, ale tieto vyzerajú lákavo
honestka
Egreska, ved pagac sme volali, ze bol taky pagacovy... tvoj je krasne nafuknuty ako pampusik! == neodolam a urobim presne podla teba,hoci heru nemam pouzijem maslo a dufam, ze z mojej rury bude tiez taky hebucky...
murgaska
to vyzera uzasne,hned by som zahryzla do tej obrazovky,skusim to urobit.Dakujem za recept....M
egreska
dievčatá skúšajte,nebudete lutovat ...ako od babičky :-))
viera1
Pred pár dňami som sledovala TV paprika a gazdiná tam dávala (miesto Hery) bravčovú masť.A tiež boli takéto krásne.Však nakoniec asi ten recept nebude nový a naše babičky Heru nepoznali.
klaura
tiež som včera robila pre našich škvarkové ... a tieto so syrom sú určite zdravšie a chutnejšie ... vyskúšam nabudúce ... krásne sa ti vydarili ...
vavan
náááááááádherné pagáčiky
ketty3811
Nádhera,keby nebolo tak veľa hodín,tak ich hneď vyskúšam.Dúfam,že aj moje budu také krásne a nadýchané.:-)
alzbetka2
@egreska , máš ich parádne, už som ich aj ja dávno nerobila, ďakujem za pripomenutie. U nás sa dáva do nich aj syrovo-maslovo-cesnaková plnka a tiež zeleninka, ako máš aj ty.
tonicka53
krásne pagáče a tie naplnené ešte krajšie a určite dobré. už sú v KK, vďaka za rcp.
evanaaa
Egreška pagáče ako z vatičky, aspoň jeden keby som mala tu. A ako dlho vydržia tie nezjedené? Asi je ich veľa z jednej dávky, ako vidím.
babav
Krasne su @egreska ! Urcite upeciem podla tvojho receptu, je uz vytlaceny,lebo ked si ho iba ulozim do KK,tak padne do zabudnutia
ako vela inych receptov;-).
rooster
...tie pagaciky vyzeraju uchvatne, urcite ich v najblizsej dobe musim upiect......
cica2
tie sú nádherné, ozaj len zahryznúť:) ďakujem za receptík, rada vyskúšam:)
egreska
dakujem pekne,je to taka stara klasika ale rada som zase pripomenula :-)) vyšli mi dva plechy pekných okruhlych pagačov a jeden plech výkrojkov-pekné pre návštevu,okrojky pre domacich :-) oboje su rovnako chutné...okrojky už nezmiešavam ,boli by ubité...a sáčok som dala aj zamrazit pre nečakaných hostí..
esko
Pagáče milujeme tak ich určite vyskúšam keď bude rodina pokope
marienka44
@Egreska , nenapisala si, ci pri priprave cesta treba urobit klasicky kvasok alebo kvasnice pomrvit do muky .:-) Vyzeraju nadherne.
tatranka
Tie bublinky na ceste hovoria za všetko.Určite výborné.Ukladám do kk.Bude to už 16 recept na pagáčiky.Označujem si ich známkami po upečení.Dúfam,že ten tvoj bude mať veľkú 111111111111.
kopretina
Připadám si jak pejsek u řeznického krámu - taky slintám. Určitě vyzkouším - už mám v mé KK.
jerica
perfektná klasika:-)nie je čo dodať , ako vždy , si profík .!!Už je vytlačený receptík A4 .
remcula
@Egreska..KONE ČNĚ!!!! Konečně dal tady někdo recept na ty "loupací" pagáče!! Hned si to ukládám a mooooc děkuji!! Už dlouho je scháním!!
babidka
tesim sa - krasne , ziaden mis-mas, suroviny ktore k sebe krasne "sadnu " :-) na zjedenie :-)
tinca
@egreska pridávam tisíctu chválu máš ich fakt ako pampúchy samá diera, ukladám do KK :-)))
remcula
egreska, mohla by ses se mnou spojit na email? Já nevím, myslela jsem, že svůj meil ostatní vidíte a koukla jsem se a není tam, tak, že bych ho tam nedala? Kdybys mohla, budu ráda... Hulova.Remkova@seznam.cz Právě peču tvoje pagáče!! :-))
ebroz
sú nádherné, hneď by som si dala :-)
evia
dnes som vyskúšala, sú perfektné, nadýchané, mäkučké. No veď je to recept od egrešky, tak to nemôže mať chybu.
ursula4
práve som ich dopiekla a už mi ich kradnú z plechu.Sú výborné
hubarka35
no fakt vyzeraju ako vatička mekulinké na foto,no dnes už nepečem nemám ani krumplu doma,ale spravim taketo pagačiky určite...
edusha
tieto pagace milujeme:-) su uzasne -len u nas nevydrzia dlho.....tak do vychladnutia:-)
edusha
a zabudla som dodat ze ich robim z 1 kg muky!
martinarbk
vyzerajú úžasne, zajtra vyskúšam, len by som sa chcela opytat k tomu prekladaniu. Prosim vás poradte mi, poskladam to trojmo ako je na obrazku odfotene potom to rozvalkat a znovu tak poskladat, ........? tento postup 3 x opakovat alebo len v trojmo poskladat a rozvalkat a vykrajovat? dakujem
egreska
@ma ťka rozvalkat,natriet plnku,poskladat,rozvalkat a nechat 20 minut stat a potom to iste opakovat ešte dva krat..a až potom vykrajovat ..to preto aby boli pekne prekladané..
macora
No ako amaterka v peceni musim povedat ze sa na prvy krat vydarili vyborne a moc nam chutili..mnamka
lkte
naozaj mäkučké, robila som ich včera aj dnes a doma si ich nevedia vynachváliľ, vďaka :)
cathushka
o tychto pagacoch sa mi uz sniva. kamaratka ktora ich robila mi ich doporucila. mna zaujima kolko priblizne maju tie tri zemiaky vazit, aby som to nepokaslala privelkym mnozstvom zemiakov.
egreska
tam sa nedá nič pokazit ,neboj...daj také stredne velke a hotovo..nemám to presne odvážené :-)
cathushka
dobre, tak dam stredne velke. vyskusam ich pravdepodobne v sobotu. dakujem.
cathushka
suuuu fantasticke! samozrejme najviac mi chutili este teple z rury ale aj taketo vychladnute su super. mame ich na dnesnu oslavu a dufam ze ostanu, pretoze manzel do nich beha a beha. Vyslo mi asi 60 malych pagacikov.
egreska
to som rada že sa ti podarili a že vam chutia :-) dobre sa bavte na oslave ...
bobana999
dnes som ich vyskúšala..trošku som si však zmenila recept..čiže bez korenia a papriky to ja veľmi nemusím,posypala som ľanovým semiačkom a makom...
Musím povedať "nebíííííčko v papuli"
michal1977
Dnes vyskúšam tento recept keďže strašne rád robím s kysnutým cestom...už sa teší aj moja malá princezná :)
janka1011
@marianne máš ich prekrááásne, ja ich chcem robiť zajtra, na akú výšku si ich rozvaľkala? Dúfam, že aj mne sa podaria...
a aké sú tie škvarkové? klikla som na tú frezie, ale nič mi tam neukáže ...
janka1011
@egreska výborný recept, dnes som ich robila a sú ozaj fajné, ako zatiaľ všetky tvoje recepty, nabudúce spravím tie plnené ako máš na foto, sú ozaj super :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Práve ich robím. Zemiakové cesto som urobila, ale sa vidí dosť mäkké, neviem či sa mi to podarí nastrúhať. Ak nie, tak potrhám na drobné kúsky. Výsledok napíšem.
rodnia
Včera som piekla a viem,že iné už robiť nebudem. Ďakujem za vynikajúci recept a je isté,že ho budem posúvať ďaľej :-)
kukulienka71
@egreska ,chcem ti poďakovať za recept,robila som už viackrát tvoje pagáče,nielen nám chutili,vyhrala som s nimi aj našu dedinskú súťaž v pečení pagáčov!Ten tymián je tam výborne cítiť, dodá úžasnú chuť.Všetko najlepšie v novom roku!!!!
dandika1
@egreska pozrela som dnes Tvoj recept na pagaciky tak ma ohurily ,ze keby nebola polnoc tak uz aj peciem ,ale vydrzim do rana a hned robim (zajtra mam meniny prekvapim niecim novym,sladkeho je este stale dost) .Dakujem za uzany recept urcite bude chutit.Vsetko dobre v Novom roku.P.S. ukladam a skusam:::::
egreska
@kukulienka tak to je úžasné..teším sa z toho úspechu :-) @dandika tak už len dufat ,že neolutuješ ..nech sa ti vydaria a peknú meninkovú oslavu ti želám :-)
katka78
@egreska Ja som piekla tvoje pagáče k Silvestru a boli naozaj výborné! Aj som ich fotila, ale SD karta mi včera odišla aj s dvoma nafotenými receptami :-( Čo už.. napečieme znova :-) Každopádne ďakujem za recept, určite som ich nerobila poslednýkrát, boli skvelé.
dandika1
@egreska ako som pisala pagaciky sa piekli vydarili sa su uzasne robila som ich z kila muky je ich hodne ,ale ja som dobra dusa tak uz som dala aj kamaratke ochutnat ,velmi jej chutili (a chcem sa Ta opytat vydrzia cestu do Anglicka,lebo ma tam dceru nebudu za 4tiry dni tvrde???) Ked budes taka laskava tak midaj vediet ,lebo ich chce v nedelu piest a poslat... P S moji chlapi si ich velmi pochvaluju este raz VDAKA:::
egreska
@dandika neviem ti povedat aké budu za štyri dni..vieš ,kysnuté cesto je najlepšie, ked je čerstvo upečené..toto so zemiakmi je dobré ešte aj na druhý den ale u nás sa vždy pojedia ,takže neviem ..
dandika1
@egreska dakujem za odpoved posleme recept nech si mlada upecie ,co sa za mlada nauci vstarobe akoby nasla ....problem vyrieseny:::
babinka
Veru chutne, nadychane, nenapadne odparujuce sa :) dakujem za vyborny recept
renulienka
@egreska , v sobotu som robila, boli naozaj chutne, jednoduche , ,,zlupli,, sa hned a boli aj tak pekne ,,nafufnane,, ako Tvoje ;-).Dakujem ;-)
tatranocka
Škoda,že také super recepty upadajú do zabudnutia.Tieto ma láka urobiť s rozmarínom.Dávala som do chleba a veľmi mi to chutilo,len mám dilemu,či nebude 1KL veľa.Super recept.
ebaka
2x odskúšané za posledný týždeň....už nemusím ani písať,všetko je jasné -:)))))....pridala som provensalské korenie a cesnak ... s tým rozmarínom to bude super @tatranocka
luss44
tak som sa dnes prekonala v tomto teple a hned zrána som vyskúšala Tvoj rcp @egreska , použila som maslo a údenú mletú papriku, sú výborné mäkkučké, s tou paprikou je zase iná chuť. Z dvojitej dávky 4 plechy pocestujú zajtra s mojimi dievkami a partiou na festival :)


zolik
@Zuzanka1367 (2.4.2016 18:33)
mas ich ako malovane. ja by som sa ani nedelila :-)
no dobre, tak s detmi ano :-)
luss44
dnes sme boli na medvedí cesnak a vpašovala som ho do týchto skvelých pagáčikov na zajtra do práce na menšie pohostenie. Piekla som ich už viackrát, maslo na vrstvy cesta nestrúham, to nerada robím, ale ho natieram rozpustené a osvedčila sa mi údená mletá paprika, dodá im dobrú chuť.
evusik
@egreska tak som včera piekla tvoje pagáče, sú fantastické :-) môj muž hneď vychválil a že také môžem aj častejšie, navečer prišli deti a aj tým som nabalila, robila som presne podľa tvojho receptu len múku som použila miešanú, ak ti to nebude vadiť dám tvoj recept v mojom podaní na svoj blog, samozrejme s odkazom na originál :) prajem krásny deň


egreska
@Evusik dakujem za info..teším sa ,že vám pagáčiky chutili..budem rada,ked receptík posunieš ďalej..
1x evusik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia