Foto: egreska
Suroviny
500 g |
|
1 |
|
80 ml |
|
1/2 kocky |
|
asi 3/4 čl |
|
3-3,5 dcl, teple |
|
Plnka: | |
3 uvarené |
|
podla chuti |
|
|
|
trošku |
|
trošku (nemusí byt) |
|
1/2 kocky |
|
Postup
-
1
Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné,okrem hery.
-
2
Vypracujeme si mäkké ,nelepive cesto zmiešaním všetkých surovín a necháme vykysnut.Asi hodinku.Rozvalkáme a nastruhame nan heru.
-
3
Na to navrstvíme-"nastúhame" zemiakovú plnku.
-
4
Preložíme ..
-
5
Rozvalkáme a prikryte nechame 20 minut odpočívat.Skladanie a kysnutie opakujeme tri krat.
-
6
Vykrojíme pagáče,potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo nejakými semiačkami.Pečieme na 200 st asi 15 minut.
-
7
Nadýchané,mäkkučké,rozplývajúce sa na jazyku...
-
8
Výborné aj ako pohostenie pre návštevu...
ako vela inych receptov;-).
Musím povedať "nebíííííčko v papuli"
a aké sú tie škvarkové? klikla som na tú frezie, ale nič mi tam neukáže ...
mas ich ako malovane. ja by som sa ani nedelila :-)
no dobre, tak s detmi ano :-)