Suroviny
| 500 g |
|
| 1 |
|
| 80 ml |
|
| 1/2 kocky |
|
| asi 3/4 čl |
|
| 3-3,5 dcl, teple |
|
| Plnka: | |
| 3 uvarené |
|
| podla chuti |
|
|
|
|
| trošku |
|
| trošku (nemusí byt) |
|
| 1/2 kocky |
|
Postup
-
1
Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné,okrem hery.
-
2
Vypracujeme si mäkké ,nelepive cesto zmiešaním všetkých surovín a necháme vykysnut.Asi hodinku.Rozvalkáme a nastruhame nan heru.
-
3
Na to navrstvíme-"nastúhame" zemiakovú plnku.
-
4
Preložíme ..
-
5
Rozvalkáme a prikryte nechame 20 minut odpočívat.Skladanie a kysnutie opakujeme tri krat.
-
6
Vykrojíme pagáče,potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo nejakými semiačkami.Pečieme na 200 st asi 15 minut.
-
7
Nadýchané,mäkkučké,rozplývajúce sa na jazyku...
-
8
Výborné aj ako pohostenie pre návštevu...









ako vela inych receptov;-).
Musím povedať "nebíííííčko v papuli"
a aké sú tie škvarkové? klikla som na tú frezie, ale nič mi tam neukáže ...
mas ich ako malovane. ja by som sa ani nedelila :-)
no dobre, tak s detmi ano :-)