Zemiakové pagáče (fotorecept)

Zemiakové pagáče (fotorecept)
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 25. januára 2011 17:22Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné,okrem hery.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 1

2

Vypracujeme si mäkké ,nelepive cesto zmiešaním všetkých surovín a necháme vykysnut.Asi hodinku.Rozvalkáme a nastruhame nan heru.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 2

3

Na to navrstvíme-"nastúhame" zemiakovú plnku.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 3

4

Preložíme ..
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 4

5

Rozvalkáme a prikryte nechame 20 minut odpočívat.Skladanie a kysnutie opakujeme tri krat.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 5

6

Vykrojíme pagáče,potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo nejakými semiačkami.Pečieme na 200 st asi 15 minut.
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 6

7

Nadýchané,mäkkučké,rozplývajúce sa na jazyku...
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 7

8

Výborné aj ako pohostenie pre návštevu...
Zemiakové pagáče (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 11 ľudí (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 25. januára 2011 o 18:31
    Máme radi tieto pagáče,ktoré dlho vydržia mäkké,moje deti si vždy na výlet niesli v rupsaku , kopu pagáčov,,,


  • michsamant, 25. januára 2011 o 18:35
    uuuf tie su krasne


  • evusik, 25. januára 2011 o 18:37
    tak to vyzerá úplne božsky :-)


  • hubata, 25. januára 2011 o 19:01
    Nooo ... tak toto môže byť vynikajúce !!! Ukladám si do KK, ďakujem.


  • lubja, 25. januára 2011 o 19:41
    u mňa sú pagáče vždy skôr útočná zbraň a nie niečo "Nadýchané,mäkkučké, rozplývajúce sa na jazyku" . Už som si povedala nikdy viac, ale tieto vyzerajú lákavo


  • honestka, 25. januára 2011 o 19:41
    Egreska, ved pagac sme volali, ze bol taky pagacovy... tvoj je krasne nafuknuty ako pampusik! == neodolam a urobim presne podla teba,hoci heru nemam pouzijem maslo a dufam, ze z mojej rury bude tiez taky hebucky...


  • murgaska, 25. januára 2011 o 19:59
    to vyzera uzasne,hned by som zahryzla do tej obrazovky,skusim to urobit.Dakujem za recept....M


  • egreska, 25. januára 2011 o 20:19
    dievčatá skúšajte,nebudete lutovat ...ako od babičky :-))


  • viera1, 25. januára 2011 o 20:36
    Pred pár dňami som sledovala TV paprika a gazdiná tam dávala (miesto Hery) bravčovú masť.A tiež boli takéto krásne.Však nakoniec asi ten recept nebude nový a naše babičky Heru nepoznali.


  • klaura, 25. januára 2011 o 21:07
    tiež som včera robila pre našich škvarkové ... a tieto so syrom sú určite zdravšie a chutnejšie ... vyskúšam nabudúce ... krásne sa ti vydarili ...


  • vavan, 25. januára 2011 o 21:08
    náááááááádherné pagáčiky


  • ketty3811, 25. januára 2011 o 21:12
    Nádhera,keby nebolo tak veľa hodín,tak ich hneď vyskúšam.Dúfam,že aj moje budu také krásne a nadýchané.:-)


  • alzbetka2, 25. januára 2011 o 22:10
    @egreska , máš ich parádne, už som ich aj ja dávno nerobila, ďakujem za pripomenutie. U nás sa dáva do nich aj syrovo-maslovo-cesnaková plnka a tiež zeleninka, ako máš aj ty.


  • tonicka53, 25. januára 2011 o 22:44
    krásne pagáče a tie naplnené ešte krajšie a určite dobré. už sú v KK, vďaka za rcp.


  • evanaaa, 25. januára 2011 o 23:07
    Egreška pagáče ako z vatičky, aspoň jeden keby som mala tu. A ako dlho vydržia tie nezjedené? Asi je ich veľa z jednej dávky, ako vidím.


  • janger, 25. januára 2011 o 23:17
    Vyzeraju nadherne!!!


  • amelie, 25. januára 2011 o 23:31
    @egreska , tie pagáčiky sú také krásne, až je škoda ich zjesť:-)


  • babav, 26. januára 2011 o 02:07
    Krasne su @egreska ! Urcite upeciem podla tvojho receptu, je uz vytlaceny,lebo ked si ho iba ulozim do KK,tak padne do zabudnutia
    ako vela inych receptov;-).


  • rooster, 26. januára 2011 o 03:26
    ...tie pagaciky vyzeraju uchvatne, urcite ich v najblizsej dobe musim upiect......


  • alexdidi, 26. januára 2011 o 05:06
    Krásne, určite vyskúšam...


  • cica2, 26. januára 2011 o 07:11
    tie sú nádherné, ozaj len zahryznúť:) ďakujem za receptík, rada vyskúšam:)


  • egreska, 26. januára 2011 o 07:43
    dakujem pekne,je to taka stara klasika ale rada som zase pripomenula :-)) vyšli mi dva plechy pekných okruhlych pagačov a jeden plech výkrojkov-pekné pre návštevu,okrojky pre domacich :-) oboje su rovnako chutné...okrojky už nezmiešavam ,boli by ubité...a sáčok som dala aj zamrazit pre nečakaných hostí..


  • esko, 26. januára 2011 o 09:39
    Pagáče milujeme tak ich určite vyskúšam keď bude rodina pokope


  • marienka44, 26. januára 2011 o 10:36
    @Egreska , nenapisala si, ci pri priprave cesta treba urobit klasicky kvasok alebo kvasnice pomrvit do muky .:-) Vyzeraju nadherne.


  • tatranka, 26. januára 2011 o 10:44
    Tie bublinky na ceste hovoria za všetko.Určite výborné.Ukladám do kk.Bude to už 16 recept na pagáčiky.Označujem si ich známkami po upečení.Dúfam,že ten tvoj bude mať veľkú 111111111111.


  • veronka8, 26. januára 2011 o 10:54
    niet čo dodať..........p a r á d i č k a............


  • kopretina, 26. januára 2011 o 11:08
    Připadám si jak pejsek u řeznického krámu - taky slintám. Určitě vyzkouším - už mám v mé KK.


  • egreska, 26. januára 2011 o 14:31
    @marienka nerobila som kvások,len som ich rozmrvila do mlieka ..robila som v pekarničke...@tatranka to dúfam :-))


  • hannah22, 26. januára 2011 o 14:42
    fantázia, ukladám a ďakujem ... :))


  • jerica, 26. januára 2011 o 14:47
    perfektná klasika:-)nie je čo dodať , ako vždy , si profík .!!Už je vytlačený receptík A4 .


  • orchidea, 26. januára 2011 o 15:33
    nemám slov.... jednoducho výnimočné


  • remcula, 26. januára 2011 o 16:40
    @Egreska..KONE ČNĚ!!!! Konečně dal tady někdo recept na ty "loupací" pagáče!! Hned si to ukládám a mooooc děkuji!! Už dlouho je scháním!!


  • babidka, 26. januára 2011 o 16:51
    tesim sa - krasne , ziaden mis-mas, suroviny ktore k sebe krasne "sadnu " :-) na zjedenie :-)


  • tinca, 26. januára 2011 o 17:14
    @egreska pridávam tisíctu chválu máš ich fakt ako pampúchy samá diera, ukladám do KK :-)))


  • egreska, 26. januára 2011 o 19:23
    dakujem...už pomaly začínam byt aj namyslená...tooolko chvály :-))


  • elekra, 26. januára 2011 o 20:31
    Vyzerajú úžasne! Dávam do svojej KK.


  • lucylee, 27. januára 2011 o 14:07
    mňam, super!


  • remcula, 27. januára 2011 o 19:49
    egreska, mohla by ses se mnou spojit na email? Já nevím, myslela jsem, že svůj meil ostatní vidíte a koukla jsem se a není tam, tak, že bych ho tam nedala? Kdybys mohla, budu ráda... Hulova.Remkova@seznam.cz Právě peču tvoje pagáče!! :-))


  • ebroz, 28. januára 2011 o 08:49
    sú nádherné, hneď by som si dala :-)


  • evia, 29. januára 2011 o 15:09
    dnes som vyskúšala, sú perfektné, nadýchané, mäkučké. No veď je to recept od egrešky, tak to nemôže mať chybu.


  • egreska, 29. januára 2011 o 16:56
    @evia dakujéééém :-))


  • ketty3811, 29. januára 2011 o 21:01
    @egreska ďakujem za super recept.S cestom sa dobre pracovalo a pagáčiky boli výborné.:-)


  • egreska, 30. januára 2011 o 08:15
    @ketty to som rada :-))


  • ursula4, 30. januára 2011 o 12:55
    práve som ich dopiekla a už mi ich kradnú z plechu.Sú výborné


  • hubarka35, 1. februára 2011 o 16:28
    no fakt vyzeraju ako vatička mekulinké na foto,no dnes už nepečem nemám ani krumplu doma,ale spravim taketo pagačiky určite...


  • egreska, 1. februára 2011 o 16:54
    @ursula dufam, že vas neboleli bruška z takých teplých :-)) @hubarka určite nebudeš lutovat :-)


  • evusik, 4. februára 2011 o 20:55
    @egreska dnes som robila a sú ozaj vynikajúce, vrele každému odporúčam :-)


  • edusha, 6. februára 2011 o 09:36
    tieto pagace milujeme:-) su uzasne -len u nas nevydrzia dlho.....tak do vychladnutia:-)


  • edusha, 6. februára 2011 o 09:37
    a zabudla som dodat ze ich robim z 1 kg muky!


  • martinarbk, 14. februára 2011 o 19:35
    vyzerajú úžasne, zajtra vyskúšam, len by som sa chcela opytat k tomu prekladaniu. Prosim vás poradte mi, poskladam to trojmo ako je na obrazku odfotene potom to rozvalkat a znovu tak poskladat, ........? tento postup 3 x opakovat alebo len v trojmo poskladat a rozvalkat a vykrajovat? dakujem


  • egreska, 15. februára 2011 o 15:15
    @ma ťka rozvalkat,natriet plnku,poskladat,rozvalkat a nechat 20 minut stat a potom to iste opakovat ešte dva krat..a až potom vykrajovat ..to preto aby boli pekne prekladané..


  • martinarbk, 20. februára 2011 o 11:00
    dakujem, idem vyskusat, vyzerajú super


  • bigcanka, 24. februára 2011 o 21:39
    Vyzerajú úžasne určite ich pripravím :)


  • sissi29, 2. marca 2011 o 14:45
    Určite vyskúšam. Vyzerajú fantasticky.


  • macora, 27. marca 2011 o 17:29
    No ako amaterka v peceni musim povedat ze sa na prvy krat vydarili vyborne a moc nam chutili..mnamka


  • egreska, 27. marca 2011 o 19:41
    tak to je super,mam radost :-))


  • lkte, 4. novembra 2011 o 14:01
    naozaj mäkučké, robila som ich včera aj dnes a doma si ich nevedia vynachváliľ, vďaka :)


  • cathushka, 17. januára 2012 o 13:03
    o tychto pagacoch sa mi uz sniva. kamaratka ktora ich robila mi ich doporucila. mna zaujima kolko priblizne maju tie tri zemiaky vazit, aby som to nepokaslala privelkym mnozstvom zemiakov.


  • egreska, 18. januára 2012 o 08:51
    tam sa nedá nič pokazit ,neboj...daj také stredne velke a hotovo..nemám to presne odvážené :-)


  • cathushka, 18. januára 2012 o 17:33
    dobre, tak dam stredne velke. vyskusam ich pravdepodobne v sobotu. dakujem.


  • cathushka, 21. januára 2012 o 11:52
    suuuu fantasticke! samozrejme najviac mi chutili este teple z rury ale aj taketo vychladnute su super. mame ich na dnesnu oslavu a dufam ze ostanu, pretoze manzel do nich beha a beha. Vyslo mi asi 60 malych pagacikov.


  • egreska, 21. januára 2012 o 15:23
    to som rada že sa ti podarili a že vam chutia :-) dobre sa bavte na oslave ...


  • bobana999, 22. marca 2012 o 14:26
    dnes som ich vyskúšala..trošku som si však zmenila recept..čiže bez korenia a papriky to ja veľmi nemusím,posypala som ľanovým semiačkom a makom...
    Musím povedať "nebíííííčko v papuli"


  • michal1977, 25. mája 2012 o 13:02
    Dnes vyskúšam tento recept keďže strašne rád robím s kysnutým cestom...už sa teší aj moja malá princezná :)


  • marianne, 16. novembra 2012 o 08:31
    spolu so skvarkovymi od @frezie , bez debaty najlepsie pagace ake sme jedli.



  • janka1011, 16. novembra 2012 o 20:08
    @marianne máš ich prekrááásne, ja ich chcem robiť zajtra, na akú výšku si ich rozvaľkala? Dúfam, že aj mne sa podaria...
    a aké sú tie škvarkové? klikla som na tú frezie, ale nič mi tam neukáže ...


  • marianne, 16. novembra 2012 o 20:48
    @janka1011 tieto som nechala tak 1,5-2 cm ale 4x po 20 minut prelozila,nech sa vydaria a od @frezia68 mam rada tieto:» varecha.pravda.sk/recepty/skvarkove-pagace-rychle-bez-pre...


  • marianne, 16. novembra 2012 o 20:55
    @janka , ale zemiaky som dala styri,lebo som mala take drobnejsie


  • egreska, 17. novembra 2012 o 08:09
    máš ich krásne @marianne ,som rada ,že vám chutili


  • janka1011, 17. novembra 2012 o 21:09
    @egreska výborný recept, dnes som ich robila a sú ozaj fajné, ako zatiaľ všetky tvoje recepty, nabudúce spravím tie plnené ako máš na foto, sú ozaj super :)


  • egreska, 18. novembra 2012 o 09:23
    Dakujem @janka


  • esi, 9. júla 2013 o 11:52
    Práve ich robím. Zemiakové cesto som urobila, ale sa vidí dosť mäkké, neviem či sa mi to podarí nastrúhať. Ak nie, tak potrhám na drobné kúsky. Výsledok napíšem.


  • angela19, 19. júla 2013 o 12:03
    dnes som ich robila a sú výborné :-)


  • rodnia, 28. septembra 2013 o 10:45
    Včera som piekla a viem,že iné už robiť nebudem. Ďakujem za vynikajúci recept a je isté,že ho budem posúvať ďaľej :-)


  • egreska, 28. septembra 2013 o 12:39
    @rodnia dakujem pekne za komentár,som rada :-)


  • kukulienka71, 31. decembra 2013 o 17:14
    @egreska ,chcem ti poďakovať za recept,robila som už viackrát tvoje pagáče,nielen nám chutili,vyhrala som s nimi aj našu dedinskú súťaž v pečení pagáčov!Ten tymián je tam výborne cítiť, dodá úžasnú chuť.Všetko najlepšie v novom roku!!!!


  • dandika1, 3. januára 2014 o 00:22
    @egreska pozrela som dnes Tvoj recept na pagaciky tak ma ohurily ,ze keby nebola polnoc tak uz aj peciem ,ale vydrzim do rana a hned robim (zajtra mam meniny prekvapim niecim novym,sladkeho je este stale dost) .Dakujem za uzany recept urcite bude chutit.Vsetko dobre v Novom roku.P.S. ukladam a skusam:::::


  • egreska, 3. januára 2014 o 09:58
    @kukulienka tak to je úžasné..teším sa z toho úspechu :-) @dandika tak už len dufat ,že neolutuješ ..nech sa ti vydaria a peknú meninkovú oslavu ti želám :-)


  • katka78, 3. januára 2014 o 11:22
    @egreska Ja som piekla tvoje pagáče k Silvestru a boli naozaj výborné! Aj som ich fotila, ale SD karta mi včera odišla aj s dvoma nafotenými receptami :-( Čo už.. napečieme znova :-) Každopádne ďakujem za recept, určite som ich nerobila poslednýkrát, boli skvelé.


  • dandika1, 3. januára 2014 o 22:43
    @egreska ako som pisala pagaciky sa piekli vydarili sa su uzasne robila som ich z kila muky je ich hodne ,ale ja som dobra dusa tak uz som dala aj kamaratke ochutnat ,velmi jej chutili (a chcem sa Ta opytat vydrzia cestu do Anglicka,lebo ma tam dceru nebudu za 4tiry dni tvrde???) Ked budes taka laskava tak midaj vediet ,lebo ich chce v nedelu piest a poslat... P S moji chlapi si ich velmi pochvaluju este raz VDAKA:::


  • egreska, 4. januára 2014 o 20:01
    @dandika neviem ti povedat aké budu za štyri dni..vieš ,kysnuté cesto je najlepšie, ked je čerstvo upečené..toto so zemiakmi je dobré ešte aj na druhý den ale u nás sa vždy pojedia ,takže neviem ..


  • dandika1, 6. januára 2014 o 00:34
    @egreska dakujem za odpoved posleme recept nech si mlada upecie ,co sa za mlada nauci vstarobe akoby nasla ....problem vyrieseny:::


  • babinka, 19. januára 2014 o 15:57
    Veru chutne, nadychane, nenapadne odparujuce sa :) dakujem za vyborny recept


  • renulienka, 30. júna 2014 o 16:21
    @egreska , v sobotu som robila, boli naozaj chutne, jednoduche , ,,zlupli,, sa hned a boli aj tak pekne ,,nafufnane,, ako Tvoje ;-).Dakujem ;-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist