Zemiakové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Pripravena plnka z nastruhaných zemiakov + všetko ostatné,okrem hery.
  2. Vypracujeme si mäkké ,nelepive cesto zmiešaním všetkých surovín a necháme vykysnut.Asi hodinku.Rozvalkáme a nastruhame nan heru.
  3. Na to navrstvíme-"nastúhame" zemiakovú plnku.
  4. Preložíme ..
  5. Rozvalkáme a prikryte nechame 20 minut odpočívat.Skladanie a kysnutie opakujeme tri krat.
  6. Vykrojíme pagáče,potrieme vajíčkom a posypeme rascou alebo nejakými semiačkami.Pečieme na 200 st asi 15 minut.
  7. Nadýchané,mäkkučké,rozplývajúce sa na jazyku...
  8. Výborné aj ako pohostenie pre návštevu...