Zemiaková krémová polievka (fotorecept)
Autor receptu: pacik
Jednoduchá a rýchla letná polievka.
2 porcie |
15 - 20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Množstvá neuvádzam, varila som pre dve osoby, viď obrázok. Mrkva a petržlen sú také miniatúry, ale zatiaľ trhám zo záhona tie menšie, aby ostatné mali viac miesta. Kalerábu a zeleru dávam len kúsok.
- Očistenú zeleninu nakrájame na menšie kúsky.
- Do hrnca dáme trochu vody, privedieme k varu a pridáme nakrájanú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym a novým mletým korením, ja som pridala aj trošku chilli korenia a uvaríme do mäkka.
- Uvarenú zeleninu rozmixujeme.
- Do rozmixovanej kaše prilejeme mäsový vývar, toľko, aby sme mali požadovanú konzistenciu. Ja som mala hovädzí, ale dá sa použiť aj z kocky. Do polievky roztlačíme cesnak, množstvo podľa chuti a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Pri servírovaní pridáme do taniera olej, nám najlepšie chutí dyňový a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.