Zemiaková krémová polievka (fotorecept)

Autor receptu: pacik

Jednoduchá a rýchla letná polievka.

2
porcie
15 - 20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Množstvá neuvádzam, varila som pre dve osoby, viď obrázok. Mrkva a petržlen sú také miniatúry, ale zatiaľ trhám zo záhona tie menšie, aby ostatné mali viac miesta. Kalerábu a zeleru dávam len kúsok.
  2. Očistenú zeleninu nakrájame na menšie kúsky.
  3. Do hrnca dáme trochu vody, privedieme k varu a pridáme nakrájanú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym a novým mletým korením, ja som pridala aj trošku chilli korenia a uvaríme do mäkka.
  4. Uvarenú zeleninu rozmixujeme.
  5. Do rozmixovanej kaše prilejeme mäsový vývar, toľko, aby sme mali požadovanú konzistenciu. Ja som mala hovädzí, ale dá sa použiť aj z kocky. Do polievky roztlačíme cesnak, množstvo podľa chuti a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme soľou alebo korením. Pri servírovaní pridáme do taniera olej, nám najlepšie chutí dyňový a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.