Zelerovo-kôprový prívarok (fotorecept)
Autor receptu: bibajanka
Jednoduchý recept na kôprový prívarok pre tých, ktorí hľadajú alternatívu bez
mlieka/smotany...
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny: 1 veľký zeler, zemiaky, cibuľu. Nakrájame si ich na menšie kúsky a varíme do mäkka cca 20 minút v osolenej vode, pridáme bobkový list a vývar (podľa chuti).
- Keď sú zeler aj zemiaky mäkké, všetko spolu rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou, korením. Kým sa nám to varí, pripravíme si kôpor...veľa kôpru :)
- Na záver do rozmisovaného prívarku nasypeme nasekaný kôpor a premiešame. Kto má rád prívarok na kyslo, môže si pridať ocot. Ja som do prívarku dala aj trochu hrášku... Servírovala som ho so zeleninovou fašírkou, no samozrejme hodí sa k nemu aj klasická fašírka či klobása...