Zelerovo-kôprový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: bibajanka

Jednoduchý recept na kôprový prívarok pre tých, ktorí hľadajú alternatívu bez mlieka/smotany...

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny: 1 veľký zeler, zemiaky, cibuľu. Nakrájame si ich na menšie kúsky a varíme do mäkka cca 20 minút v osolenej vode, pridáme bobkový list a vývar (podľa chuti).
  2. Keď sú zeler aj zemiaky mäkké, všetko spolu rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou, korením. Kým sa nám to varí, pripravíme si kôpor...veľa kôpru :)
  3. Na záver do rozmisovaného prívarku nasypeme nasekaný kôpor a premiešame. Kto má rád prívarok na kyslo, môže si pridať ocot. Ja som do prívarku dala aj trochu hrášku... Servírovala som ho so zeleninovou fašírkou, no samozrejme hodí sa k nemu aj klasická fašírka či klobása...