Zeleninovo-zemiakové placky

Autor receptu: tinca

Robím často aj zeleninové placky, ale viac ma oslovili tieto v kombinácii so zemiakmi.

4-5
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si zemiaky, cukinu a mrkvu. Ošúpanú cukinu postrúhame na hrubšie rezance a mrkvu tiež. Cukinu jemne posolíme a necháme dobre odtiecť na sitku. Zemiaky tiež postrúhame ako na klasické zemiakové placky.
  2. Do zemiakového cesta pridáme postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, na drobno nasekanú chili-papričku, vajce, petržlenovú vňaťku a podľa chuti všetky koreniny včetne soli.
  3. Takto pripravenú zemiakovú masu rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme scedenú cukinu a do druhej postrúhanú mrkvu. Podľa uváženia do oboch zmesí ešte pridáme múku, ochutnáme každú zmes a v prípade potreby chuť ešte doladíme koreninami. RADA navyše: mrkvu postrúhajte na hrubšom strúhadle, lepšie v plackách vynikne.
  4. Formujeme placky, ktoré vyprážame na horúcom oleji. Hotové placky necháme na servítkach zbaviť prebytočného oleja. Podávame s acidkom, k polievkam ku ktorým sa hodia, alebo sólo, ako komu chutí.