Zeleninovo-zemiakové placky
Autor receptu: tinca
Robím často aj zeleninové placky, ale viac ma oslovili tieto v kombinácii so zemiakmi.
4-5 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme si zemiaky, cukinu a mrkvu. Ošúpanú cukinu postrúhame na hrubšie rezance a mrkvu tiež. Cukinu jemne posolíme a necháme dobre odtiecť na sitku. Zemiaky tiež postrúhame ako na klasické zemiakové placky.
- Do zemiakového cesta pridáme postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, na drobno nasekanú chili-papričku, vajce, petržlenovú vňaťku a podľa chuti všetky koreniny včetne soli.
- Takto pripravenú zemiakovú masu rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme scedenú cukinu a do druhej postrúhanú mrkvu. Podľa uváženia do oboch zmesí ešte pridáme múku, ochutnáme každú zmes a v prípade potreby chuť ešte doladíme koreninami.
RADA navyše: mrkvu postrúhajte na hrubšom strúhadle, lepšie v plackách vynikne.
- Formujeme placky, ktoré vyprážame na horúcom oleji. Hotové placky necháme na servítkach zbaviť prebytočného oleja. Podávame s acidkom, k polievkam ku ktorým sa hodia, alebo sólo, ako komu chutí.