Zeleninové rizoto s kuracími stehnami (fotorecept)
Autor receptu: alexandra20
Rizoto pozná určite každý, je veľa spôsobov, ako ho pripraviť. Priateľ lúbi celé kuracie
stehná, tak
som sa rozhodla pre túto verziu.
4-5 porcie |
45 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si suroviny. Kuracie stehná si umyjem, osuším papierovou utierkou a nasolím z každej strany.
- Cibuľu a cesnak si nakrájam na drobno. Na panvici osmahnem najprv cibuľku, pridám cesnak a po chvílke mletú červenú pariku.
- Premiešam, krátko posmažím a podlejem trochou vody, aby sa paprika nespálila. Pridám kuracie stehná, ktoré postupne otáčam, kým sa nezatiahnu z každej strany.
Stehná zakryjem pokrievkou a dusím cca 25 - 30 minút.
- Dám si variť vodu v rýchlovarnej kanvici na ryžu. Nakrájam si na drobno druhú cibuľu a osmahnem na oleji. Umyjem si ryžu a pridám ju do panvice k cibuľke. Chvíľku osmahnem a zalejem horúcou vodou, aby bola kúsok nad ryžou. Osolím, pridám červenú papriku a nechám dusiť do mäkka.
- Keď je mäsko hotové, vyberiem ho na tanier. Do panvice kde bolo mäsko dám mrazenú zeleninku, ktorú jemne osolím a nechám dusiť do mäkka.
- Do hotovej ryže pridám zeleninku a poriadne premiešam. Ak treba dosolím alebo dokorením.
- Pridám mäsko a rizoto je hotové. Podávala som s uhorkou a môže sa posypať strúhaným syrom. Prajem dobrú chuť.