Zeleninová polievka

Zeleninová polievka
Foto: drobcek19
drobcek19Drobcek19, 27 ročná žena, Clonmel, Irsko, recept pridala: 4. februára 2011 19:59Ďalšie jej recepty

Moja vcerajsia vecera, rychla a chutna a hlavne lahka:-)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20-25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Dopredu si ocistime a nakrajame zeleninu. Cibulu nadrobno, mrkvu a petrzlen na kolieska, zemiaky na kocky.

2

Do hrnca si dame olej alebo maslo a dame hriat, ked sa zohreje dame smazit cibulku, ked je trosku zosklovena pridame zemiaky, mrkvu, petrzlen a posmazime na oleji, na konci pridame cesnak. Minutku posmazime, pridame sladku papriku, sol a korenie a hned zalejeme vodou. Mnozstvo vody podla toho aku hustu polievku chceme.

3

Ked voda zacne vriet, pridame zelerovu a petrzlenovu vnat. Nechame varit asi 10 minut a skontrolujeme.Ked je zeleninka skoro uvarena pridame mrazenu brokolicu, karfiol. Dalej varime. Ked je vsetko makke, pridame mrazeny hrasok. Nechame varit este par minut.

4

Na konci vsetko ochutname a dochutime podla toho ako mame radi ( vegeta ). Kto chce hustejsiu polievku bez muky a zaprasky tak povyberame zopar zemiacikov a mrkvy a vydlickou popucime a dame naspat do polievocky. Dobru chut zelam:-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • diabambulka, 4. februára 2011 o 20:58
    mňamka:-)


  • dorisa, 4. februára 2011 o 22:13
    Zeleninových polievok nie je nikdy dosť. Každá má svoje čaro.


  • sovka62, 5. februára 2011 o 14:50
    Veru, Drobček, aj mne by mala taká stačiť na večeru. Potrebujem zhodiť a nedarí sa mi. Asi budem jesť len tie polievky a pre istotu čínskymi paličkami.


  • jarunka, 8. februára 2011 o 04:18
    Zeleninove polievky mam rada.


  • moinka, 4. januára 2013 o 20:40
    skúsili sme, výborná!


  • andrejj, 24. januára 2014 o 15:37
    teraz som ju robil a je vynikajúca odporúčam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist