Zeleninová polievka

Zeleninová polievka
Foto: drobcek19
drobcek19Drobcek19, recept pridal: 4. februára 2011 19:59Ďalšie jeho recepty

Moja vcerajsia vecera, rychla a chutna a hlavne lahka:-)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20-25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Dopredu si ocistime a nakrajame zeleninu. Cibulu nadrobno, mrkvu a petrzlen na kolieska, zemiaky na kocky.

2

Do hrnca si dame olej alebo maslo a dame hriat, ked sa zohreje dame smazit cibulku, ked je trosku zosklovena pridame zemiaky, mrkvu, petrzlen a posmazime na oleji, na konci pridame cesnak. Minutku posmazime, pridame sladku papriku, sol a korenie a hned zalejeme vodou. Mnozstvo vody podla toho aku hustu polievku chceme.

3

Ked voda zacne vriet, pridame zelerovu a petrzlenovu vnat. Nechame varit asi 10 minut a skontrolujeme.Ked je zeleninka skoro uvarena pridame mrazenu brokolicu, karfiol. Dalej varime. Ked je vsetko makke, pridame mrazeny hrasok. Nechame varit este par minut.

4

Na konci vsetko ochutname a dochutime podla toho ako mame radi ( vegeta ). Kto chce hustejsiu polievku bez muky a zaprasky tak povyberame zopar zemiacikov a mrkvy a vydlickou popucime a dame naspat do polievocky. Dobru chut zelam:-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • diabambulka, 4. februára 2011 o 20:58
    mňamka:-)


  • dorisa, 4. februára 2011 o 22:13
    Zeleninových polievok nie je nikdy dosť. Každá má svoje čaro.


  • sovka62, 5. februára 2011 o 14:50
    Veru, Drobček, aj mne by mala taká stačiť na večeru. Potrebujem zhodiť a nedarí sa mi. Asi budem jesť len tie polievky a pre istotu čínskymi paličkami.


  • jarunka, 8. februára 2011 o 04:18
    Zeleninove polievky mam rada.


  • moinka, 4. januára 2013 o 20:40
    skúsili sme, výborná!


  • andrejj, 24. januára 2014 o 15:37
    teraz som ju robil a je vynikajúca odporúčam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist