Zeleninová polievka

Zeleninová polievka
Foto: drobcek19
drobcek19Drobcek19, recept pridal: 4. februára 2011 19:59Ďalšie jeho recepty

Moja vcerajsia vecera, rychla a chutna a hlavne lahka:-)

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20-25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Dopredu si ocistime a nakrajame zeleninu. Cibulu nadrobno, mrkvu a petrzlen na kolieska, zemiaky na kocky.

Do hrnca si dame olej alebo maslo a dame hriat, ked sa zohreje dame smazit cibulku, ked je trosku zosklovena pridame zemiaky, mrkvu, petrzlen a posmazime na oleji, na konci pridame cesnak. Minutku posmazime, pridame sladku papriku, sol a korenie a hned zalejeme vodou. Mnozstvo vody podla toho aku hustu polievku chceme.

Ked voda zacne vriet, pridame zelerovu a petrzlenovu vnat. Nechame varit asi 10 minut a skontrolujeme.Ked je zeleninka skoro uvarena pridame mrazenu brokolicu, karfiol. Dalej varime. Ked je vsetko makke, pridame mrazeny hrasok. Nechame varit este par minut.

Na konci vsetko ochutname a dochutime podla toho ako mame radi ( vegeta ). Kto chce hustejsiu polievku bez muky a zaprasky tak povyberame zopar zemiacikov a mrkvy a vydlickou popucime a dame naspat do polievocky. Dobru chut zelam:-)



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • diabambulka, 4. februára 2011 o 20:58
    mňamka:-)


  • dorisa, 4. februára 2011 o 22:13
    Zeleninových polievok nie je nikdy dosť. Každá má svoje čaro.


  • sovka62, 5. februára 2011 o 14:50
    Veru, Drobček, aj mne by mala taká stačiť na večeru. Potrebujem zhodiť a nedarí sa mi. Asi budem jesť len tie polievky a pre istotu čínskymi paličkami.


  • jarunka, 8. februára 2011 o 04:18
    Zeleninove polievky mam rada.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • moinka, 4. januára 2013 o 20:40
    skúsili sme, výborná!


  • andrejj, 24. januára 2014 o 15:37
    teraz som ju robil a je vynikajúca odporúčam



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist