Zeleninová polievka (pri diéte s obmedzením tukov)

Autor receptu: lea24

Takúto polievku som varila až 3 týždne po operácii žlčníka. Prvé polievky boli úplne bez farby, chuti, tuku... (len trocha soli)

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Základná zásada pri príprave polievok je nerobiť klasickú zápražku, ale polievku zahustiť len múkou opraženou na sucho, alebo zátrepkou. Ja som to praktizovala tak, že do opraženej múky som pridala po odstavení 1 čl kokosového oleja (masla), štipku mletej papriky, soľ a kmín
  2. Zalejeme vodou, pridáme zeleninu a uvaríme do mäkka
  3. Na konci pridáme nakrájané teľacie (hydinové) párky, ktoré prevaríme Po odstavení môžeme ešte ochutiť majoránom