Želatínový koláč (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Veľmi ľahké a chutné piškótové cesto:)

10
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Suroviny potrebné na super koláčik:)
  2. Štyri žĺtka vymiešame s vanilkovým a s kryštálovým cukrom na hustú hmotu. Bielká vyšľaháme na sneh.
  3. Primiešame ďalšie suroviny a všetko spolu dobre premiešame.
  4. Vylejeme do múkou vysypanej tortovej formy a necháme piecť cca 20min.
  5. Necháme vychladnúť.
  6. Potom natrieme marhuľovým džemom. Ak máme čas, tak cesto môžeme prekrojiť na dva pláty a natrieť džem aj tam.
  7. Poukladáme broskyne. Ja som broskyne posypala ozdobami, aby to v želatine vyzeralo krajšie.
  8. Uvaríme želatinu a necháme ju poriadne vychladnúť. Ak by bola teplá, tak sa voda vyparí do cesta a koláč bude mokrý.
  9. Nalejeme do formy a necháme 24h. stuhnúť. Dobrú chuť:)