Želatínový koláč (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Veľmi ľahké a chutné piškótové cesto:)
10 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Suroviny potrebné na super koláčik:)
- Štyri žĺtka vymiešame s vanilkovým a s kryštálovým cukrom na hustú hmotu.
Bielká vyšľaháme na sneh.
- Primiešame ďalšie suroviny a všetko spolu dobre premiešame.
- Vylejeme do múkou vysypanej tortovej formy a necháme piecť cca 20min.
- Necháme vychladnúť.
- Potom natrieme marhuľovým džemom. Ak máme čas, tak cesto môžeme prekrojiť na dva pláty a natrieť džem aj tam.
- Poukladáme broskyne. Ja som broskyne posypala ozdobami, aby to v želatine vyzeralo krajšie.
- Uvaríme želatinu a necháme ju poriadne vychladnúť. Ak by bola teplá, tak sa voda vyparí do cesta a koláč bude mokrý.
- Nalejeme do formy a necháme 24h. stuhnúť.
Dobrú chuť:)