Zebrový rez

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 21. marca 2016
Zebrový rez
Foto: Robert Hüttner

Veľká noc je pre cukrárov dvojnásobným sviatkom. Popustíme uzdu fantázii, pohráme sa s chuťami, farbami i so surovinami. Ale aj tu platí, že v jednoduchosti je najväčšia krása, elegancia a noblesa.

6
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
110 g
50 g
130 g
45 g
25 g
30 ml
330 g
380 g
50 ml
2 g




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom a medom vyšľaháme, pridáme vodu a olej, nakoniec zamiešame múku s kakaom a kypriacim práškom. Na mastnom papieri upečieme tri pláty. Po upečení prekrojíme napoly.

  2. 2

    Maslo vyšľaháme so salkom a pridáme rum. Krém rozdelíme na šesť častí. Potrieme pláty a poukladáme ich na seba. Pred plnením okraje plátov orežeme a odrezky pomrvíme navrch.

Diskusia k receptu

jack
Uložené,veľmi pekný zákusok.
redakcia
@Marienka44 (22.3.2016 10:15)

V recepte sa spominaju platy, nie plechy - teda zo 6 vajec sa upecu 3 platy a kazdy z nich sa este prekroji na polovicu.
marienka44
Ďakujem za upozornenie, takže cesto je takej konzistencie, že ho treba vaľkať. Predtym rozdeliť na 3 časti. Tak som to pochopila. :-)
zivestriebro
Ja si už dlhšie všímam jedlá z tatranského Internationalu, vždy vyzerajú skvelo... Škoda, že je to tak od ruky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia