Zdravé rafaello zo pšena

sajgy - bez fotkysajgy, 5. decembra 2012

Blíži sa čas vianoc. Čas prejedania sa maškrtiek a relaxovania pred telkou.

40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g lúpané proso
500 ml
podľa potreby
2 ks
1 ks
2 PL
100 g
250 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Pšeno si prepláchneme aspoň 3x v horúcej vode, aby stratilo horkosť. Dáme variť v pomere 1 diel pšena=3 diely tekutiny (v našom prípade smotana a voda).Pridáme škoricu, vanilkový cukor, alebo 1 vanilkový struk - prekrojiť. Varíme asi 15 minút. Vypneme a necháme ho odpočívať.

  2. 2

    Keď je pšeno vlažné pridáme tvaroh, med, mandle (môžeme nahradiť mletými lieskovými orieškami + mandľová aroma -pár kvapiek, kôli vôni :) ) a zamiešame.

  3. 3

    Z vytvorenej hmoty tvarujeme guľky, obalíme v kokose a položíme do papierových košíkov.

Diskusia k receptu

monnikka
to znie zaujímavo......pšeno je zdravé a toto vyzerá byť chutné
martamm
sajgy, zaujímavý recept, môžem sa spýtať, ako ich treba skladovať? rada by som ich vyskúšala...
1x broska
sajgy
Neviem, koľko vydržia. Robím to z tejto dávky a vydržia nám iba dva dni. :)
katkapn
ďakujem za tento recept, to je niečo pre mňa :) zdravé a určite aj veľmi chutné, začnem s ním vianočné vypekanie :)))
martamm
sajgy, ďakujem, určite skúsim túto zdravú mňamku ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia