Závin z Vysočiny

mracik9 - fotkamracik9, 4. apríla 2013
Závin z Vysočiny
Foto: mracik9

Na zemiakový šalát som navarila veľa zemiakov,tak som otvorila múdry zošit a našla som tento recept.Pôvodne tam bola iba zemiaková plnka,ale ja som tam Zobraziť celý popisNa zemiakový šalát som navarila veľa zemiakov,tak som otvorila múdry zošit a našla som tento recept.Pôvodne tam bola iba zemiaková plnka,ale ja som tam pridala aj tvaroh a poviem vám,je to výborné.

15
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180až200 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
100 g
1 ks
2 PL
2 PL
na
PLNKA:
400 g
250 g
150 g
2 PL
z 1 ks
1 ks
trochu




Postup

  1. 1

    Zamiesime cesto z uvedených surovín a necháme prikryté 1 hodinu odpočívať.Medzi tým si urobíme plnku.Zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle.Žĺtko s cukrom a vanilkou vymiešame,pridáme citrónovú kôru,šťavu,hrozienka a spojíme to zo zemiakmi.Nakoniec vmiešame do tuha vyšľahany sneh z bielkov do ktorého sme pridali trošku soli.Cesto si vyvaľkáme a preložíme na plech.Do stredu cesta dáme plnku,nerolovala som, iba preložila cez seba.Vrch som potrela bravčovou masťou a šup do trúby.Piekla som to zo začiatku na 200 st C asi 15minút,potom som stiahla na 180 a dopekala ďalších 25 minút.Tie zemiaky tam vôbec nebolo cítiť,prajem vám dobrú chuť.

    Závin z Vysočiny - obrázok 1

Diskusia k receptu

mracik9
magaretka28,to cesto bolo výborné,chrumkavé,je hrubšie ako štrúdľové
radost
verím-že výborne chutí!!!už som kedysi robila zemiakovú tortu-aj v ceste-aj v plnke boli zemiaky-a nemalo to chybu...tak aj toto skúsim...:-))
ancicka
Ako si to myslela,že zemiaky nebolo cítiť,ved zemiaky majú dobrú chuť.Ešte keby si bola dala škoricový cukor,tak by to bolo eňo-ňuňo.
afataga
ty si velky kombinator skoro ako Ostap Bender :-) na prvy pohlad cudna kombinacia, asi treba skusit, vyzera to dobre
radost
zemiaková plnka nasladko:
sirup s trošky vody + 200g cukor+120g mleté orechy+300g zemiaky varené jemne nastrúhané+1vanilkový cukor+6gmaslo+rum...
táto je dobrá..
tak od @mracik9 bude tiež...:-)
mracik9
ancicka,ja väčšinou zemiaky používam ako prílohu,alebo na slané plnky,tak preto ta obava,ale stálo to za vyskúšanie.
mracik9
afataga,áno, Ostap Bender by k tomu určite ešte niečo pridal,keď už nie surovinu,tak aspoň niečo vtipné.Skús,určite neoľutuješ :))
mracik9
radosť,okopírovala a uložila som tvoju radu,určite keď navarím veľa zamiakov,tak to vyskúšam :))
milad
Ešte ho len idem piecť...zatiaľ som sa trošku potrápila s tým, že je na málo cesta veľa plnky...tiež som len preložila...vonia dobre, uvidíme
milad
Chuťovo je fajn, len ho veľmi "roztislo"- na pol plechu. Nevadí. Nabudúce dám dvojnásobné množstvo cesta. Skutočne tie zemiaky vôbec necítiť. Ukladám
viera1
@milad (20.1.2021 18:14)

Tvarohové je lepšie piecť vo forme na biskupský chlebík ☺jedine tak udržia formu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia