Závin z Vysočiny

Autor receptu: mracik9

Na zemiakový šalát som navarila veľa zemiakov,tak som otvorila múdry zošit a našla som tento recept.Pôvodne tam bola iba zemiaková plnka,ale ja som tam pridala aj tvaroh a poviem vám,je to výborné.

15
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180až200 °C

Postup

  1. Zamiesime cesto z uvedených surovín a necháme prikryté 1 hodinu odpočívať.Medzi tým si urobíme plnku.Zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle.Žĺtko s cukrom a vanilkou vymiešame,pridáme citrónovú kôru,šťavu,hrozienka a spojíme to zo zemiakmi.Nakoniec vmiešame do tuha vyšľahany sneh z bielkov do ktorého sme pridali trošku soli.Cesto si vyvaľkáme a preložíme na plech.Do stredu cesta dáme plnku,nerolovala som, iba preložila cez seba.Vrch som potrela bravčovou masťou a šup do trúby.Piekla som to zo začiatku na 200 st C asi 15minút,potom som stiahla na 180 a dopekala ďalších 25 minút.Tie zemiaky tam vôbec nebolo cítiť,prajem vám dobrú chuť.