Moravanka fotorecept

janaalizibolenova - bez fotkyjanaalizibolenova, 17. augusta 2011

Tento recept mám od mojej krstnej mamy, ktorá si robí Moravanku doma. Keďže u nás nie sú k dispozícii niektoré suroviny, trošku som si Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej krstnej mamy, ktorá si robí Moravanku doma. Keďže u nás nie sú k dispozícii niektoré suroviny, trošku som si jej recept prispôsobila. Je výborná ako príloha, najčastejšie ju však zapekám spolu s mäsom a zemiakmi.

30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Nálev:
500 ml
160 ml
2,5 PL
0,5 PL
5 bobuliek
5 bobuliek
2
2 bobuľky
5 bobuliek




Postup

  1. 1

    Kápiu, cibuľu a mrkvu si očistíme a pokrájame na kocky. Hrášok som mala k dispozícii len mrazený, kľudne môžete použiť aj čerstvý. V pôvodnom recepte od mojej krstnej je aj zeler, feferónky a uhorky. Feferónky niekedy nahrádzam sušenými chilli papričkami, ktoré nasypem do fľaše, alebo dám do nálevu.

    Moravanka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do 3 dcl fliaš vrstvíme postupne mrkvu, cibuľu, hrášok a kápiu, prípadne v ľubovoľnom farebnom poradí :-D

    Moravanka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky suroviny uvedené pre nálev zmiešame v hrnci a varíme, kým nám nálev nebude vrieť. Horúci nálev nalejeme do naplnených fliaš a zatvoríme vrchnákmi.

    Moravanka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dno väčšieho hrnca si dáme utierku a na ňu naukladáme fľaše určené na sterilizovanie. Sterilizujeme približne 30-35 minút.

    Moravanka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Moravanku som robila približne z dvoch veľkých kápii, dvoch veľkých mrkiev, troch cibúľ a pol balíka mrazeného hrášku. Robím len z týchto malých množstiev, výhradne len pre jeden špeciálny recept. Z uvedeného množstva mi vyšli štyri 3 dcl fľaše.

    Moravanka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danculka
Ja do moravanky dávam,aj malé uhorky, ale máš to pekne zladené,super...
lucylee
Tak toto je absolutna parada. Ja kupujem a je to drahe a najviac mi v tom vadi ta feferonka, prebija chut vsetkeho ostatneho. Takze pre mna bez feferonky. Zaujali ma aj bobule koriandra a klinceky. Povedala by som, ze toto je taka exoticka moravanka. Si moj favorit na vyhru :)
jerica
perfekt ďaľšia inšpirácia, len nemám hrach tak určite ho nebudem robiťpáči sa mi receptík aj pekne spravený fotopopis :-)
tatranka
Janka,veľmi pekný a aj nápaditý recept.Moravanku domácu mať,je vlastne výhra.Hodí sa k akému koľvek mäsku.
nadia56
Janaalizibolenova, tak takuto moravanku si veru spravim aj ja, hrasok nemam, ale ked sa da pouzit aj mrazeny, tak je to vyborne, dakujem za recept, ukladam do kk, pekny den ti zelam:-)
janaalizibolenova
@danculka , malinke uhorky by som rada dala aj ja, ale v egypte nie su uhorky urcene na zavaranie vobec k dispozicii, iba velke salatove....@lucylee , dakujem, ja feferonku tiez vynechavam z toho isteho dovodu, potom citis len stiplavo v ustach :-D inak bobule koriandra mas aj v tom kupovanom naleve, deko, ci zeko, ci ako sa to vola..ten praskovy nalev, co si rozrabas, inak recepty na zavaraniny som chcela pridat uz minuly tyzden, ale je malo casu a potom pozeram a sutaz zrovna na zavaraniny :-D este mam v zalohe calamadu, ale musim najst, kde som si ulozila fotky :-DDDDD @zdezda , @jerica @tatranka dakujem, @nadia56 , ano kludne aj mrazeny, ja davam len mrazeny a je vyborny....dakujem, aj tebe pekny zajtrajsok :-D
valeri
máš ju pekne urobenú, aj ja ju robievam doma, používam ju hlavne do zemiakového šalátu, ale robila som vždy taký mišung zo zeleniny a tak dávala do pohárov, takto po vrstvách to vyzerá lepšie. Nabudúce to budem robiť tak ako Ty.
tinca
@janaalizibolenova , Jani máš ju krásnu, je to praktická zaváranina s univedrzálnym použitím. No a a ktomu čo si mala dať a nedala predsa píšeš,že u vás sú niektoré suroviny nedostupné:)
anina43
krásne si to urobila, ja záhradku nemám, musím všetky suroviny kúpiť, ale snažím sa vždy urobiť pár pohárikov z každého druhu. zavarenú Moravanku mám veľmi rada a preto dik za pripomenutie a pekné foto
perla61
Aj ja si robievam podľa svojej chute ale pridám tam aj nadrobno nakrájané uhprky a kľudne môžu byť aj šalátovky len zrniečka odstránim.Perfektná pomôcka do zemiakového šalátu hlavne vo Vianočnom frmole.
janaalizibolenova
niekedy pridam salatovky zavarene podla predosleho receptu, ale kedze su uz vzdy vopred zavarene, tak ich pridavam k hotovej moravanke
bejaja
pekný receptík, ...nevadí tam ten ocot, keď ju zapekáš s mäsom, nie je to veľmi kyslé?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia