Foto: janaalizibolenova
Tento recept mám od mojej krstnej mamy, ktorá si robí Moravanku doma. Keďže u nás nie sú k dispozícii niektoré suroviny, trošku som si Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej krstnej mamy, ktorá si robí Moravanku doma. Keďže u nás nie sú k dispozícii niektoré suroviny, trošku som si jej recept prispôsobila. Je výborná ako príloha, najčastejšie ju však zapekám spolu s mäsom a zemiakmi.
tepelná úprava
Postup
-
1
Kápiu, cibuľu a mrkvu si očistíme a pokrájame na kocky. Hrášok som mala k dispozícii len mrazený, kľudne môžete použiť aj čerstvý. V pôvodnom recepte od mojej krstnej je aj zeler, feferónky a uhorky. Feferónky niekedy nahrádzam sušenými chilli papričkami, ktoré nasypem do fľaše, alebo dám do nálevu.
-
2
Do 3 dcl fliaš vrstvíme postupne mrkvu, cibuľu, hrášok a kápiu, prípadne v ľubovoľnom farebnom poradí :-D
-
3
Všetky suroviny uvedené pre nálev zmiešame v hrnci a varíme, kým nám nálev nebude vrieť. Horúci nálev nalejeme do naplnených fliaš a zatvoríme vrchnákmi.
-
4
Na dno väčšieho hrnca si dáme utierku a na ňu naukladáme fľaše určené na sterilizovanie. Sterilizujeme približne 30-35 minút.
-
5
Moravanku som robila približne z dvoch veľkých kápii, dvoch veľkých mrkiev, troch cibúľ a pol balíka mrazeného hrášku. Robím len z týchto malých množstiev, výhradne len pre jeden špeciálny recept. Z uvedeného množstva mi vyšli štyri 3 dcl fľaše.
Diskusia k receptu