Zapekané ovsené vločky fotorecept

alexola - fotkaalexola, 28. februára 2012
Zapekané ovsené vločky (fotorecept)
Foto: alexola

Už nejaký čas sa snažíme doma variť a tvoriť jedlo z čo najjednoduchších surovín. Popri domácom pečive najviac pripravujeme tieto domáce "musli". Ponúkam vám Zobraziť celý popisUž nejaký čas sa snažíme doma variť a tvoriť jedlo z čo najjednoduchších surovín. Popri domácom pečive najviac pripravujeme tieto domáce "musli". Ponúkam vám inšpiráciu na lacnejšiu, chutnejšiu a isto aj zdravšiu variantu drahých, presladených a surovinami prekombinovaných zapekaných musli.

4
porcie
2 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
1 PL
2 ČL
2 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Maslo spolu s cukrom, medom a škoricou roztopíme v širšom hrnci na miernom plameni.

    Zapekané ovsené vločky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hladkú zmes odstavíme z ohňa a vsypeme ovsené vločky.

    Zapekané ovsené vločky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najskôr sa vám môže zdať, že tekutej časti je málo, ale je jej dostatok, stačí len viackrát zmes premiešať.

    Zapekané ovsené vločky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme orechy, mne najviac chutia väčšie kúsky orechov, takže každý podľa seba, prípadne kokos alebo sušené/kandizované ovocie a zamiešame.

    Zapekané ovsené vločky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes vysypeme do vyššieho pekáča vystlaného papierom na pečenie.

    Zapekané ovsené vločky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme, resp. vysušíme zmes na plechu pri teplote 160-180°C cca 10 minút, necháme takto aj vychladnúť. Odporúčam pripraviť si vločky počas pečenia inej dobroty (mäso, koláč, chlieb) a využiť tak vyhriatu rúru. Upečené vločky nalámeme na kúsky a uskladníme najlepšie v sklenenej nádobe, prípadne v papierovom a následne mikroténovom sáčku, ak teda máte čo uskladniť, pretože....

    Zapekané ovsené vločky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    .... keď sa do nich pustíte, veľa vám už nezostane ;)

    Zapekané ovsené vločky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť či už s mliekom, jogurtom alebo len tak....!

    Zapekané ovsené vločky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a pre porovnanie starý výstrižok zo zapekaných musli, aj s návodom na prípravu ;)

    Zapekané ovsené vločky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

cvikla
Tento recept vyzera byt velmi dobry! Hned vyskusam. Dakujem za recept!
sovka62
Ukladám a skúsim upiecť, manžel vločky raňajkuje každý deň. Už som robila podľa receptu z Varechy, čakala som, že ich bude pýtať, keď sa zjedia, ale ostalo ticho. Tak som sa druhý raz neunúvala. Tak uvidím, čo povie na tieto.
alexola
vyskúšajte, možno očaria aj vás :) ďakujem za komentáre
frezia68
Pridávam sa a vyskúšam :-) tie hotové vôbec nekupujem,ale Tvoje budú chutné.
hannah22
na neuverenie, včera večer som si pripravila na pult dózu s vločkami a dnes receptík... teším sa .... idem na to.... :))
martamm
Mnamkyyyy, taketo recepty su hned moje, velka vdaka...
maartina
zdravé chrumkanie ...takýto recept veľmi rada vítam :)
irenaw
dnes ráno som spravila rovno dvojitú dávku, pridala som vlašské orechy, nelúpaný sezam, brusnice. tento recept je najjednoduchší a najlepší z tých, čo som vyskúšala. viac už skúšať nebudem a ani kupovať :) ďakujem
alexola
všetkým vám pekne ďakujem za komentáre a @irenaw ešte viac- za odskúšanie receptu :) dobrú chuť :))
ola111
@alexola ,sú naozaj výborné,narobila som si do zásoby a tá vôňa škorice
a orechov,tomu sa nič nevyrovná:-)))
adsys
uz som ich robila dvakrat, zajtra sa chystam treti. fantasticke! :)
alexola
@adsys ja ich robím každý víkend na celý týždeň, teší ma, že Ti chutia :)
@marianne69 ak budú chutiť aj Tebe, daj vedieť :)
bobana999
no ja som dnes skúšala..ale neurobili sa mi také polepené..chuťove sú ale aj tak výborné,na budúce dám asi viac medu...v každom prípade vďaka za receptík
alexola
@bobana999 možno závisí aj od použitých vločiek... u mňa vždy po vychladnutí plechu mám takú vločkovú tehličku a tú nalámem.. najkrajšie kúsky sú na okrajoch, ten stred je u mňa nakoniec tiež sypký, ale v mlieku aj v jogurte sa to stratí... ja ďakujem za odskúšanie receptu :))
martamm
Alexola, ďakujem za receptík, všetko vločkové vítam na tejto stránke, ukladám a zajtra si spravím vynikajúce musli :)
violetacamorova
Idem vyskúšať, kašu z vločiek môžem každý deň a na tvoj recept som narazila keď som začala niečo také hľadať ako odporúčané raňajky dr. Bukovského. Bude to dobrá zmena, lebo som aj niekde čítala, že vločky by sa mali jesť tepelne upravené, ale neviem, či je to pravda. Pred mnohými rokmi nám ich mama pripravovala na raňajky iba zaliate prevareným mliekom, alebo vodou s nastrúhaným jablkom a medom boli výborné a brat toho dokázal zjesť poriadnu misku.
nazarboncuk
@alex je to výborné, prvá várka mi trochu zhorela, lebo robím milion inych vecí okolo toho, ale tentokrát som si dala záležať ;) dala som tam snad vsetky orechy a semiačka co som našla doma plus nejaky sušený kokos a vanilkový extrakt. je to také dobré, že sa mi ani nechce veriť!! frajír si už večer nabalil do práce na raňajky (asi sa bál že sa mu neujde). výborne, vsetkým odporúčam a @alex ola dakujem za recept
pevinka
Vyzera to uzasne, urcite vyskusam. som cereal pozitiv :-)))))))
irenaw
aj takto využívam, ako podklad pod pečené jablko :-)

alexola
@irenaw ďakujem za pozdvihnutie receptu na vyššiu úroveň :) pekná fotka, dala by som si také pečené jabĺčko :)
martinhocht
mne sa nepodarili nejako chutovo to je dobre len som chcel aby sa tak pekne polepili co nevyslo nechapem isiel som presne podla receptu :/
vaclavova
tak aj ja som ich dnes robila a vovec ich namam take polepene,prečo ? Ja ich mam sypke ako som ich tam dala tak aj vytiahla :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia