Zapekané ovsené vločky (fotorecept)
Autor receptu: alexola
Už nejaký čas sa snažíme doma variť a tvoriť jedlo z čo najjednoduchších surovín. Popri
domácom pečive najviac pripravujeme tieto domáce "musli". Ponúkam vám inšpiráciu na
lacnejšiu, chutnejšiu a isto aj zdravšiu variantu drahých, presladených a surovinami
prekombinovaných zapekaných musli.
4 porcie |
2 minút príprava |
10 minút na 160 °C |
Postup
- Maslo spolu s cukrom, medom a škoricou roztopíme v širšom hrnci na miernom plameni.
- Hladkú zmes odstavíme z ohňa a vsypeme ovsené vločky.
- Najskôr sa vám môže zdať, že tekutej časti je málo, ale je jej dostatok, stačí len viackrát zmes premiešať.
- Pridáme orechy, mne najviac chutia väčšie kúsky orechov, takže každý podľa seba, prípadne kokos alebo sušené/kandizované ovocie a zamiešame.
- Zmes vysypeme do vyššieho pekáča vystlaného papierom na pečenie.
- Upečieme, resp. vysušíme zmes na plechu pri teplote 160-180°C cca 10 minút, necháme takto aj vychladnúť. Odporúčam pripraviť si vločky počas pečenia inej dobroty (mäso, koláč, chlieb) a využiť tak vyhriatu rúru.
Upečené vločky nalámeme na kúsky a uskladníme najlepšie v sklenenej nádobe, prípadne v papierovom a následne mikroténovom sáčku, ak teda máte čo uskladniť, pretože....
- .... keď sa do nich pustíte, veľa vám už nezostane ;)
- Dobrú chuť či už s mliekom, jogurtom alebo len tak....!
- a pre porovnanie starý výstrižok zo zapekaných musli, aj s návodom na prípravu ;)