Zapekané ovsené vločky (fotorecept)

Autor receptu: alexola

Už nejaký čas sa snažíme doma variť a tvoriť jedlo z čo najjednoduchších surovín. Popri domácom pečive najviac pripravujeme tieto domáce "musli". Ponúkam vám inšpiráciu na lacnejšiu, chutnejšiu a isto aj zdravšiu variantu drahých, presladených a surovinami prekombinovaných zapekaných musli.

4
porcie
2 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo spolu s cukrom, medom a škoricou roztopíme v širšom hrnci na miernom plameni.
  2. Hladkú zmes odstavíme z ohňa a vsypeme ovsené vločky.
  3. Najskôr sa vám môže zdať, že tekutej časti je málo, ale je jej dostatok, stačí len viackrát zmes premiešať.
  4. Pridáme orechy, mne najviac chutia väčšie kúsky orechov, takže každý podľa seba, prípadne kokos alebo sušené/kandizované ovocie a zamiešame.
  5. Zmes vysypeme do vyššieho pekáča vystlaného papierom na pečenie.
  6. Upečieme, resp. vysušíme zmes na plechu pri teplote 160-180°C cca 10 minút, necháme takto aj vychladnúť. Odporúčam pripraviť si vločky počas pečenia inej dobroty (mäso, koláč, chlieb) a využiť tak vyhriatu rúru. Upečené vločky nalámeme na kúsky a uskladníme najlepšie v sklenenej nádobe, prípadne v papierovom a následne mikroténovom sáčku, ak teda máte čo uskladniť, pretože....
  7. .... keď sa do nich pustíte, veľa vám už nezostane ;)
  8. Dobrú chuť či už s mliekom, jogurtom alebo len tak....!
  9. a pre porovnanie starý výstrižok zo zapekaných musli, aj s návodom na prípravu ;)