Zapekaná tekvica s dresingom (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tekvičky si umyjeme a pozdĺž prekojíme. Vnútro opatrne vydlabeme veľkou lyzicou. Každú tekvicu pokvapkáme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením a pretlačeným cesnakom.
  2. Na olivovom oleji speníme jemno nakrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso. Prudko opečieme, osolíme, pridáme vegetu, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku a podusíme, ak treba podlejeme vodou. Keď je mäsko takmer hotové, pridáme nastrúhané vnútro tekvice a už len premiešame, aby sa spojili chute. Odstavíme z ohňa a už len necháme dôjsť pod pokrievkou.
  3. Zemiaky necháme v šupke, dobre umyjeme, prekrojíme a okoreníme grilovacím korením na zeleninu. Naplníme tekvice mletým mäsom a postrúhame tvrdým syrom. Kukuricu si nakrájame na malé šulčeky, trošku osolíme. Všetko uložíme na potravinový papier na plech a dáme do trúby na 200 stupňovú teplotu. Pečieme, kým nie sú zemiačky mäkké a tekvice zosklovatené.
  4. Kým sa nám zelenina pečie, pripravíme si dresing. Do kyslej smotany primiešame prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a prichutíme vegetou, oreganom a bazalkou.
  5. A takto to vyzerá pekne upečené. Môžme si pripraviť ľahký šalátik pre chuť.
  6. A môžeme podávať, dobrú chuť prajem.