Zapečený baklažán s mozzarellou (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Veľmi chutný a zdravý recept:)
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 180-200 °C |
Postup
- Plátky baklažánu si narežeme na kolieska a upečieme v trúbe na plechu, potreté olejom, do mäkka.
- Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku:
na oleji osmažíme cibuľu, pridáme cesnak, paradajky aj so šťavou, povaríme, až zmäknú a roztlačíme, dosolíme ,opepríme a pridáme cukor.
- Varíme asi 10 minút a nakoniec pridáme lístky bazalky.
- Opečený baklažán – polovicu plátkov – dáme do vymazanej zapekacej misky, na ne polovicu mozarelly
- prelejeme polovicou omáčky a posypeme polovicou parmezánu.
- Postup opakujeme – nakoniec dáme zbytok parmezánu zmiešaný so strúhankou a zapečieme. na 180-200 stupnov cca 20 minut....pred podávanim necháme chviľku vychladnuť.