Zapečené zemiaky a la Lasagne

Autor receptu: sevil

Tento recept sa mi prisnil. Ale vážne. Hneď na druhý deň som ho pripravil v tzv beta-verzii a napodiv celej rodine chutil. Dostal som rád hliníkovej lyžičky.

6
porcií
25 minút
príprava
10+20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pokrájame na tenké plátky a rozdelíme na 3 časti.
  2. na panvici necháme rozpáliť masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a krátko zapeníme. Pridáme mleté mäso, posolíme (môžeme použiť aj vegetu), pridáme lyžicu sójovej omáčky a pražíme asi 15 minút.
  3. Do vymasteného pekáča rozložíme rovnomerne 1/3 uvarených a nakrájaných zemiakov, posolíme a pokoreníme (toto robíme pri každej vrstve) na to natrieme vrstvu upraženého mletého mäsa a zakryjeme druhou tretinou zemiakov. Na zemiaky položíme plátky šunky a na šunku nakrájané vajcia. Zakryjeme poslednou tretinou zemiakov. Rukou opatrne pritlačíme.
  4. V hrnčeku si rozmiešame smotanu s dvoma vajciami a zalejeme zmes na pekáči. Nakoniec navrch naukladáme plátky slaniny a posypeme parmezánom. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 200 ° cca 10 min a potom stiahneme teplotu na 160° a zapekáme ešte 20 min, pokiaľ sa na vrchu neurobí kôrka. (teplovzdušná rúra a plyn - 20°). Prajem dobrú chuť.