Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Zajačie stehná umyjeme, očistíme, namarinujeme v marináde zo soli, korenia, vína, cibule, bobkových listov, nového korenia, koreňovej zeleniny. Necháme marinovať 24 hodín. Takto marinované mäso pomaly pečieme na 150 o C približne 2–2,5 hodiny. Počas pečenia zajaca podlievame a ku koncu polievame výpekom.
  2. Kyslú kapustu scedíme a vložíme do cibuľovo–karamelového základu. Podlievame zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Na masle restujeme väčšie kúsky jablka a slivky. Krátko podusíme a pred dokončením kapusty zamiešame a ochutíme soľou a korením.
  3. Zo zemiakov, žĺtka, krupice a soli si vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vytvarujeme a obalíme v strúhanke zmiešanej so sezamom. Takto pripravené krokety vyprážame v oleji na 150 o C dozlata.