Zajačie stehná


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú zajačie stehná:

Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste

Zajačie stehná umyjeme, očistíme, namarinujeme v marináde zo soli, korenia, vína, cibule, bobkových listov, nového korenia, koreňovej zeleniny. Necháme marinovať 24 hodín. Takto marinované mäso pomaly pečieme na 150 o C približne 2–2,5 hodiny. Počas pečenia zajaca podlievame a ku koncu polievame výpekom.

Zajačie stehno v balzamikovej omáčke Zajačie stehno v balzamikovej omáčke

Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie.

Zajačí plátok so zelerovým šalátom Zajačí plátok so zelerovým šalátom

Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v slanej vode tak, aby bol ešte chrumkavý. Koreňový zeler ošúpeme a taktiež nakrájame na kocky 1 x 1 cm, ktoré pomaly opečieme na oleji do zlatista a podlejeme vývarom. Pridáme 4 guľôčky čierneho korenia, 6 guľôčok koriandra a pár feniklových semienok a dusíme do mäkka.

Zajačie stehno plnené kuriatkami Zajačie stehno plnené kuriatkami

Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, stehná prudko opečieme na oleji a vyberieme. V tom istom oleji speníme mrkvu a cibuľu, podlejeme vodou a vložíme tam stehná spolu s vetvičkou rozmarínu. Dusíme do mäkka.



Magazín

Sladké maškrty, po ktorých sa deti budú zalizovať
Malé i veľké, všetky ich ľúbime. Tak prečo im na oslavu sviatku detí nenachystať malé prekvapenie? Máme pre vás 10 tipov na neodolateľné detské doboty.

Dubovské či budmerické?
Už tento víkend obujú tisícky enofilov vínne topánky. Od Bratislavy po Smolenice bude tradične otvorených viac ako stopäťdesiat pivníc.

Biela, čierna, či červená: Reďkovka dodá jedlu farbu i vitamíny
Reďkovky už nie sú výsadou len jarných receptov. Táto rýchlorastúca chrumkavá zelenina svojou výraznou chuťou pozdvihne každé jedlo. A vedeli ste, že sa dá využiť aj jej vňať?


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2016
1234567
891011121314
15161718192021
222324252627 28
29 30 31

Aktuálne súťaže Varechy

Súťaž na máj o najlepší recept
Súťažíme aj v máji! Pridaj na Varecha.sk svoj recept a budeš automaticky zaradení do našej súťaže o najlepší recept mesiaca a môžete vyhrať pekné ceny.

Najlepšie nápady mesiaca apríl 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca apríl 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

FOTOSÚŤAŽ o najkrajšiu tortu
Máš vo svojom fotoarchíve fotky svojich tortových výtvorov? Neváhaj, pridaj ich na našu stránku Najkrajšie torty a hraj o vstupenky na celoslovenskú cukrársku výstavu TORTY & svet pečenia.

SÚŤAŽ: Aj tento mesiac varte s nami a vyhrajte poukaz do školy varenia v Poluse
Naša súťaž Varíme s Varechou o najobľúbenejšie recepty pokračuje aj v máji.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 21/2016: Bryndzový špeciál Bryndzový špeciál
Časopis Varecha v piatok 27. mája v denníku Pravda.


TOPlist