Zajačie stehná


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú zajačie stehná:

Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste

Zajačie stehná umyjeme, očistíme, namarinujeme v marináde zo soli, korenia, vína, cibule, bobkových listov, nového korenia, koreňovej zeleniny. Necháme marinovať 24 hodín. Takto marinované mäso pomaly pečieme na 150 o C približne 2–2,5 hodiny. Počas pečenia zajaca podlievame a ku koncu polievame výpekom.

Zajačie stehno v balzamikovej omáčke Zajačie stehno v balzamikovej omáčke

Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie.

Zajačí plátok so zelerovým šalátom Zajačí plátok so zelerovým šalátom

Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v slanej vode tak, aby bol ešte chrumkavý. Koreňový zeler ošúpeme a taktiež nakrájame na kocky 1 x 1 cm, ktoré pomaly opečieme na oleji do zlatista a podlejeme vývarom. Pridáme 4 guľôčky čierneho korenia, 6 guľôčok koriandra a pár feniklových semienok a dusíme do mäkka.

Zajačie stehno plnené kuriatkami Zajačie stehno plnené kuriatkami

Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, stehná prudko opečieme na oleji a vyberieme. V tom istom oleji speníme mrkvu a cibuľu, podlejeme vodou a vložíme tam stehná spolu s vetvičkou rozmarínu. Dusíme do mäkka.



Magazín

Láska ide cez žalúdok: 10 tipov na sladké valentínske pokušenia
Základné suroviny: čokoláda a jahody. Základné tvary: srdiečka a kvietky. Základné farby: červená a ružová. Áno, Valentín, je trochu gýčový, ale kto by sa nepotešil originálnej sladkosti upečenej z lásky? Ponúkame vám 10 oku i jazyku lahodiacich inšpirácií.

Bez laktózy, lepku či cukru. Varenie bez alergénov vám zachutí!
Krémové polievky, prívarky, pečivo či koláče. To sú tradičné pochúťky, ktoré si viacerí z nás dopriať nemôžu.

Údené s trnkovou „máčkou“
Fašiangy sú tohto roku akosi kratšie. Už sme za ich polovicou.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Január
Február 2016
1234567
8910111213 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29

TOP recepty
Aktuálne súťaže Varechy

Najlepšie nápady mesiaca január 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca január 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

Súťaž o nový kalendár Pečieme s láskou 2016 + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Patríte k maškrtníkom, ktorí nielen radi ochutnávajú, ale aj sami pripravujú lahodné dezerty v kuchyni? Dobrý recept však vie potrápiť nejednu gazdinku. S  kalendárom Dr.Oetker 2016 máte po ruke každý mesiac detailne popísaný originálny recept s krásnou fotografiou, s ktorým pečenie zvládne aj kuchársky začiatočník.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2016
Zákusky, pečivo i chutné mäsko. Pozrite sa, ktoré recepty získali vašu najväčšiu priazeň v januári.

Súťaž na február o najlepší recept
Súťažte s nami! Pokračujeme v hľadaní najlepšieho receptu mesiaca. Pridajte na Varecha.sk nový recept a budete automaticky zaradení do súťaže o pekné ceny.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 7/2016: Slovenské poklady - mäso Slovenské poklady - mäso
Časopis Varecha v piatok 19. februára v denníku Pravda.


TOPlist