Zajačie stehná


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú zajačie stehná:

Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste

Zajačie stehná umyjeme, očistíme, namarinujeme v marináde zo soli, korenia, vína, cibule, bobkových listov, nového korenia, koreňovej zeleniny. Necháme marinovať 24 hodín. Takto marinované mäso pomaly pečieme na 150 o C približne 2–2,5 hodiny. Počas pečenia zajaca podlievame a ku koncu polievame výpekom.

Zajačie stehno v balzamikovej omáčke Zajačie stehno v balzamikovej omáčke

Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie.

Zajačí plátok so zelerovým šalátom Zajačí plátok so zelerovým šalátom

Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v slanej vode tak, aby bol ešte chrumkavý. Koreňový zeler ošúpeme a taktiež nakrájame na kocky 1 x 1 cm, ktoré pomaly opečieme na oleji do zlatista a podlejeme vývarom. Pridáme 4 guľôčky čierneho korenia, 6 guľôčok koriandra a pár feniklových semienok a dusíme do mäkka.

Zajačie stehno plnené kuriatkami Zajačie stehno plnené kuriatkami

Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, stehná prudko opečieme na oleji a vyberieme. V tom istom oleji speníme mrkvu a cibuľu, podlejeme vodou a vložíme tam stehná spolu s vetvičkou rozmarínu. Dusíme do mäkka.



Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
151617181920 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist