Zajačie stehná


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú zajačie stehná:

Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste

Zajačie stehná umyjeme, očistíme, namarinujeme v marináde zo soli, korenia, vína, cibule, bobkových listov, nového korenia, koreňovej zeleniny. Necháme marinovať 24 hodín. Takto marinované mäso pomaly pečieme na 150 o C približne 2–2,5 hodiny. Počas pečenia zajaca podlievame a ku koncu polievame výpekom.

Zajačie stehno v balzamikovej omáčke Zajačie stehno v balzamikovej omáčke

Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie.

Zajačí plátok so zelerovým šalátom Zajačí plátok so zelerovým šalátom

Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v slanej vode tak, aby bol ešte chrumkavý. Koreňový zeler ošúpeme a taktiež nakrájame na kocky 1 x 1 cm, ktoré pomaly opečieme na oleji do zlatista a podlejeme vývarom. Pridáme 4 guľôčky čierneho korenia, 6 guľôčok koriandra a pár feniklových semienok a dusíme do mäkka.

Zajačie stehno plnené kuriatkami Zajačie stehno plnené kuriatkami

Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, stehná prudko opečieme na oleji a vyberieme. V tom istom oleji speníme mrkvu a cibuľu, podlejeme vodou a vložíme tam stehná spolu s vetvičkou rozmarínu. Dusíme do mäkka.



Magazín

Varecha v akcii
Vedia redaktorky variť? Upečú zdravý cheesecake? Zvládnu uvariť quinou tak, aby nebola horká? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Pesto nemusí byť len bazalkové: Pripravte si 10 druhov zeleného pesta
Pesto pochádza z oblasti talianskeho Janova a v preklade znamená "drviť", pretože jeho jemná chuť vzniká drvením ingrediencií v mažiari.. Najčastejšie sa s ním stretnete ako s omáčkou na cestoviny, ale vynikajúce je aj na hrianky, k zelenine i k mäsu. Pripravte si dnes s nami jarné pesto.

Varecha 17/2016: Sviatočná hydina
Časopis Varecha v piatok 29. apríla v denníku Pravda.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2016
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 30

TOP recepty
Aktuálne súťaže Varechy

Radosť variť v Poluse s blogerkou Zuzanou Frešo – varte a vyhrajte!
Takáto súťaž tu ešte nebola! Od 13. apríla 2016 štartujeme na Varecha.sk novú pravidelnú súťaž Varíme s Varechou.

VÝSLEDKY SÚŤAŽE: Veľkonočná súťaž s Herou
Naša veľkonočná súťaž pozná svojich víťazov. Pozrite sa, aké cupcakes pripravili naši Varecháči a na ktoré sa usmialo šťastie a vyhrali.

Najlepšie nápady mesiaca marec 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca marec 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2016
Pozrite sa, aké sladké a sláné dobroty si najviac získali vašu priazeň.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2016: Sviatočná hydina Sviatočná hydina
Časopis Varecha v piatok 29. apríla v denníku Pravda.


TOPlist