Zajačí plátok so zelerovým šalátom

Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 5. septembra 2011
Zajačí plátok so zelerovým šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
35 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g
100 g
500 ml
250 g
125 g
125 g
1 ks
2 ks
 štipka
300 ml
 celý




Postup

  1. 1

    Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v slanej vode tak, aby bol ešte chrumkavý. Koreňový zeler ošúpeme a taktiež nakrájame na kocky 1 x 1 cm, ktoré pomaly opečieme na oleji do zlatista a podlejeme vývarom. Pridáme 4 guľôčky čierneho korenia, 6 guľôčok koriandra a pár feniklových semienok a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Zajačie stehná osolíme a opečieme na rozohriatej panvici do zlatista. Stehná vyberieme a na výpeku podusíme nakrájanú zeleninu, pridáme koreniny, trošku škorice a zalejeme kuracím vývarom. Prikryjeme a dusíme v rúre pri teplote 130 stupňov 30 – 40 minút do mäkka. Múčku na údenie zohrejeme na 180 stupňov a zalejeme kefírom. Ak sú stehná mäkké, vyberieme ich a držíme v teple. Z omáčky vyberieme zeleninu a vývar scedíme cez sitko.

  3. 3

    Do pripravenej omáčky pridáme zeler, nakrájaný petržlen a necháme zovrieť. Pridáme stehná, prikryjeme a držíme v teple. Na knedličky vyšľaháme maslo na penu a pomaly pridávame vajíčka tak, aby sa maslo nezrazilo. Zamiešame krupicu a necháme hodinu odstáť. Vytvarujeme knedličky a varíme v osolenej vode. Na panvici speníme maslo a knedličky opečieme do zlatista, podávame s omáčkou, stehnami a kefírom.

Diskusia k receptu

boxik
Vyzerá to veľmi dobre ,určite to aj tak chutí až na to ,že s fotografií vidieť ,že mäso je s domáceho králika a nie zajaca.Zajac je iné aj keď podobné zviera.
dogagador
preco je to tak daleko???este dnes by som si dala :-). ibaze tu nezozeniem zajka....
@gabriel : to miesto sefkuchara si zasluzis!
jamarlen
neuveriteľné chute mi tu robíte, také jednoduché surovinky a taka krasa.....len neviem, čo je múčka na údenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia