Zajačí plátok so zelerovým šalátom

Autor receptu: redakcia

2
porcie
35 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v slanej vode tak, aby bol ešte chrumkavý. Koreňový zeler ošúpeme a taktiež nakrájame na kocky 1 x 1 cm, ktoré pomaly opečieme na oleji do zlatista a podlejeme vývarom. Pridáme 4 guľôčky čierneho korenia, 6 guľôčok koriandra a pár feniklových semienok a dusíme do mäkka.
  2. Zajačie stehná osolíme a opečieme na rozohriatej panvici do zlatista. Stehná vyberieme a na výpeku podusíme nakrájanú zeleninu, pridáme koreniny, trošku škorice a zalejeme kuracím vývarom. Prikryjeme a dusíme v rúre pri teplote 130 stupňov 30 – 40 minút do mäkka. Múčku na údenie zohrejeme na 180 stupňov a zalejeme kefírom. Ak sú stehná mäkké, vyberieme ich a držíme v teple. Z omáčky vyberieme zeleninu a vývar scedíme cez sitko.
  3. Do pripravenej omáčky pridáme zeler, nakrájaný petržlen a necháme zovrieť. Pridáme stehná, prikryjeme a držíme v teple. Na knedličky vyšľaháme maslo na penu a pomaly pridávame vajíčka tak, aby sa maslo nezrazilo. Zamiešame krupicu a necháme hodinu odstáť. Vytvarujeme knedličky a varíme v osolenej vode. Na panvici speníme maslo a knedličky opečieme do zlatista, podávame s omáčkou, stehnami a kefírom.