Zajačí plátok so zelerovým šalátom
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
35 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup- Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v slanej vode tak, aby bol ešte chrumkavý. Koreňový zeler ošúpeme a taktiež nakrájame na kocky 1 x 1 cm, ktoré pomaly opečieme na
oleji do zlatista a podlejeme vývarom. Pridáme 4 guľôčky čierneho korenia, 6 guľôčok koriandra a pár feniklových
semienok a dusíme do mäkka.
- Zajačie stehná osolíme a opečieme na rozohriatej panvici do zlatista. Stehná vyberieme a na výpeku podusíme nakrájanú zeleninu, pridáme koreniny, trošku škorice a zalejeme kuracím vývarom. Prikryjeme a dusíme v rúre pri teplote 130 stupňov 30 – 40 minút do mäkka. Múčku na údenie zohrejeme na 180 stupňov a zalejeme kefírom. Ak sú stehná mäkké, vyberieme ich a držíme v teple. Z omáčky vyberieme zeleninu a vývar scedíme cez sitko.
- Do pripravenej omáčky pridáme zeler, nakrájaný petržlen a necháme zovrieť. Pridáme stehná, prikryjeme a držíme v teple. Na knedličky vyšľaháme maslo na penu a pomaly pridávame vajíčka tak, aby sa maslo nezrazilo. Zamiešame krupicu a necháme hodinu odstáť. Vytvarujeme knedličky a varíme v osolenej vode. Na panvici speníme maslo a knedličky opečieme do zlatista, podávame s omáčkou, stehnami a kefírom.
|