Zabíjačkové zemiaky

Autor receptu: mataliptak

Tieto výborné zemiačky nikdy nesmeli chýbať na zabíjačkách ...kedže my už roky zabíjačky nerobíme , tak som sa rozhodla urobiť tieto zemiačiky aj bez zabíjačky :-)) aj ked to nie je ono ale aj tak nám strašne moc chutili :-)

40 minút
na 250 °C

Postup

  1. Bravčové mäsko nakrájame na väčšie kocky ... ja nemám rada mastné mäso tak som dala stehno ale kludne sa može sať aj pliecko ... na rozpálenom oleji si opražíme mäso a pridáme 4 strúčiky cesnaku , sol , rascu celú 1 čl a korenie ... opekáme a nepodlievame , je to treba dosť miešať aby neprihorelo asi tak po 10 minútach podlejeme troškou vody ja som dala asi tak deci , prikryjeme a dusíme do mäkka ...
  2. medzitým si očistíme zemiaky , nakrájame na štvrtky , dáme na plech, osolíme , posypeme rascou 1 čl a nakrájaným cesnakom 4 strúčiky ... polejeme troškou oleja a dáme do vyhratej rúry upiecť do polomäkka ...
  3. ja som ich piekla v teplovz. rúre na 250 stupnoch tak asi za 20 minút som ich mala také akurát .. vyberieme z rúry polejeme výpekom z mäska a poukladáme na vrch mäsko ...
  4. vložíme späť do rúry a pečieme ešte asi 10 minút ... aby boli zemiačky mäkké ...
  5. tak a možeme papať .... je to jednoduché ale vynikajúce jedlo ... aj ked to nie je také ako ked je urobené z čerstvého mäska na zabíjačke ale aj tak chutilo mooooc :-) tak dobrú chuť !!!