Vyprážaný kapor

tincaTinca, 65 ročná žena, Prievidza, 26. mája 2010 13:59
Ďalšie jej recepty »

Vyprážaný kaporFoto: tinca

Nie sú síce Vianoce, ale dostala som kúpiť krásneho chladeného kapra, tak som si ich zopakovala.

4
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Podkovy kapra umyjeme a zalejeme mliekom, v ktorom ich necháme cca 2 hod. Potom ich vyberieme a osušíme /neoplachujeme!/ Nasolíme a obaľujeme v trojobale s tým, že vajíčka rozšľaháme s 2-3 PL bieleho vína. Vypražíme na horúcom oleji. Rada NAVYŠE: do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.

  2. 2

    Ako prílohu som robila pochúťkový šalát,ktorý tu pridala @čistinka,veľmi sa k nemu hodil. Porcie kapra pokavapkáme limetovou šťavou. Recept na pochúťkový šalát- varecha.pravda.sk/recepty/pochutkovy-salat/6803-pouzi.html

    Vyprážaný kapor - obrázok 2
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist