Vyprážaný kapor

Vyprážaný kapor
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 26. mája 2010 13:59Ďalšie jeho recepty

Nie sú síce Vianoce, ale dostala som kúpiť krásneho chladeného kapra, tak som si ich zopakovala.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Podkovy kapra umyjeme a zalejeme mliekom, v ktorom ich necháme cca 2 hod. Potom ich vyberieme a osušíme /neoplachujeme!/ Nasolíme a obaľujeme v trojobale s tým, že vajíčka rozšľaháme s 2-3 PL bieleho vína. Vypražíme na horúcom oleji. Rada NAVYŠE: do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.

2

Ako prílohu som robila pochúťkový šalát,ktorý tu pridala @čistinka,veľmi sa k nemu hodil. Porcie kapra pokavapkáme limetovou šťavou. Recept na pochúťkový šalát- varecha.pravda.sk/recepty/pochutkovy-salat/6803-pouzi.html
Vyprážaný kapor - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 26. mája 2010 o 14:33
    Pekny uvod :)) ja si tiez rada pripominam Vianoce pocas roka jedlom :) Potom toho tolko nenarobim pocas sviatkov, lebo to neni az take "vzacne" a neprejeme sa.


  • evusik, 26. mája 2010 o 14:53
    jáj, kapríka ja môžem a veru nielen na Vianoce - že aké chute si mi narobila?!


  • alexdidi, 26. mája 2010 o 15:34
    veru aj mne si narobila chute...prečo len takmer všetko dobré musí byť aj nezdravé??!!


  • cistinka, 26. mája 2010 o 15:35
    krásna fotka tinca ... určite si si pochutila :-)


  • tinca, 26. mája 2010 o 16:05
    @cistinka ďakujem za pochvalu, veď aj tvoj šalát sa tam vyníma. Bol mimoriadne chutný, len čo ho vykladali, takže čerstvý kaprík. Raz za čas môžeme aj zhrešiť,veď aj v pekle sú raz hody.


  • janadelfi, 26. mája 2010 o 16:50
    @tinca super, aj doma robíme Vianoce tak zo 10x do roka...... Chutná porcia.... :-)


  • gittka, 26. mája 2010 o 20:27
    to je aké bombové vianoce v máji!!!!!!!!


  • verka1, 27. mája 2010 o 11:11
    a čo je na kapríkovi nezdravé? Aby nebol mastný po vypražení, namočím ho na sekundu do vriacej vody. Osvedčilo sa mi to.


  • tinca, 27. mája 2010 o 11:33
    @verka1 aj ja a je zdravší ako mäso.


  • bozulka, 30. mája 2010 o 00:12
    Kapríka môžem aj 24x do roka.Mám rada všetky ryby,teda skoro všetky,ale kapor je kapor !Keď je vysmažený v trojobale potom príloha-taký šalátik stačí na Vianoce a ja ho môžem najradšej len tak bez ničoho,hoci je to skoro rúhačstvo.Preto máme na Vianoce aspoň 4x 3kg.No, niečo ostane aj po Novom roku.@tinca narobila si nám chute.!!!!!!!!!!!


  • foska, 25. decembra 2010 o 06:07
    Vcera sme takehoto kaprika mali a hned po nom rozbalili darceky. :) Dobrota velka.


  • patrik12, 23. decembra 2014 o 08:13
    mi bude me mať meeeheeeheee a kapra


  • marcel83, 23. decembra 2014 o 08:46
    Riedky šalát a kapor nedopečený. Nič moc.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.

7 nových toastových trendov
- Inzercia -
Verili by ste, že toasty a móda majú veľa spoločného? Keď sa Slovákmi obľúbeného jedla chopia módni blogeri a použijú kvalitné ingrediencie, bežný toast sa rázom premení na Fashion toast.

Bryndzové chuťovky
Tapas sú fenoménom španielskej kuchyne, španielskej pohostinnosti. Ide o malé chlebíky, hrianky či chuťovky, ktoré sa pripravujú na tisíce spôsobov.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 22/2015: Jahodový špeciál Jahodový špeciál
Časopis Varecha v piatok 29. mája v denníku Pravda.


TOPlist