Vyprážaný kapor

Vyprážaný kapor
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 26. mája 2010 13:59Ďalšie jeho recepty

Nie sú síce Vianoce, ale dostala som kúpiť krásneho chladeného kapra, tak som si ich zopakovala.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Podkovy kapra umyjeme a zalejeme mliekom, v ktorom ich necháme cca 2 hod. Potom ich vyberieme a osušíme /neoplachujeme!/ Nasolíme a obaľujeme v trojobale s tým, že vajíčka rozšľaháme s 2-3 PL bieleho vína. Vypražíme na horúcom oleji. Rada NAVYŠE: do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.

2

Ako prílohu som robila pochúťkový šalát,ktorý tu pridala @čistinka,veľmi sa k nemu hodil. Porcie kapra pokavapkáme limetovou šťavou. Recept na pochúťkový šalát- varecha.pravda.sk/recepty/pochutkovy-salat/6803-pouzi.html
Vyprážaný kapor - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 26. mája 2010 o 14:33
    Pekny uvod :)) ja si tiez rada pripominam Vianoce pocas roka jedlom :) Potom toho tolko nenarobim pocas sviatkov, lebo to neni az take "vzacne" a neprejeme sa.


  • evusik, 26. mája 2010 o 14:53
    jáj, kapríka ja môžem a veru nielen na Vianoce - že aké chute si mi narobila?!


  • alexdidi, 26. mája 2010 o 15:34
    veru aj mne si narobila chute...prečo len takmer všetko dobré musí byť aj nezdravé??!!


  • cistinka, 26. mája 2010 o 15:35
    krásna fotka tinca ... určite si si pochutila :-)


  • tinca, 26. mája 2010 o 16:05
    @cistinka ďakujem za pochvalu, veď aj tvoj šalát sa tam vyníma. Bol mimoriadne chutný, len čo ho vykladali, takže čerstvý kaprík. Raz za čas môžeme aj zhrešiť,veď aj v pekle sú raz hody.


  • janadelfi, 26. mája 2010 o 16:50
    @tinca super, aj doma robíme Vianoce tak zo 10x do roka...... Chutná porcia.... :-)


  • gittka, 26. mája 2010 o 20:27
    to je aké bombové vianoce v máji!!!!!!!!


  • verka1, 27. mája 2010 o 11:11
    a čo je na kapríkovi nezdravé? Aby nebol mastný po vypražení, namočím ho na sekundu do vriacej vody. Osvedčilo sa mi to.


  • tinca, 27. mája 2010 o 11:33
    @verka1 aj ja a je zdravší ako mäso.


  • bozulka, 30. mája 2010 o 00:12
    Kapríka môžem aj 24x do roka.Mám rada všetky ryby,teda skoro všetky,ale kapor je kapor !Keď je vysmažený v trojobale potom príloha-taký šalátik stačí na Vianoce a ja ho môžem najradšej len tak bez ničoho,hoci je to skoro rúhačstvo.Preto máme na Vianoce aspoň 4x 3kg.No, niečo ostane aj po Novom roku.@tinca narobila si nám chute.!!!!!!!!!!!


  • foska, 25. decembra 2010 o 06:07
    Vcera sme takehoto kaprika mali a hned po nom rozbalili darceky. :) Dobrota velka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist