Vyprážaný kapor

Vyprážaný kapor
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 26. mája 2010 13:59Ďalšie jeho recepty

Nie sú síce Vianoce, ale dostala som kúpiť krásneho chladeného kapra, tak som si ich zopakovala.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Podkovy kapra umyjeme a zalejeme mliekom, v ktorom ich necháme cca 2 hod. Potom ich vyberieme a osušíme /neoplachujeme!/ Nasolíme a obaľujeme v trojobale s tým, že vajíčka rozšľaháme s 2-3 PL bieleho vína. Vypražíme na horúcom oleji. Rada NAVYŠE: do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.

2

Ako prílohu som robila pochúťkový šalát,ktorý tu pridala @čistinka,veľmi sa k nemu hodil. Porcie kapra pokavapkáme limetovou šťavou. Recept na pochúťkový šalát- varecha.pravda.sk/recepty/pochutkovy-salat/6803-pouzi.html
Vyprážaný kapor - obrázok 2



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 26. mája 2010 o 14:33
    Pekny uvod :)) ja si tiez rada pripominam Vianoce pocas roka jedlom :) Potom toho tolko nenarobim pocas sviatkov, lebo to neni az take "vzacne" a neprejeme sa.


  • evusik, 26. mája 2010 o 14:53
    jáj, kapríka ja môžem a veru nielen na Vianoce - že aké chute si mi narobila?!


  • alexdidi, 26. mája 2010 o 15:34
    veru aj mne si narobila chute...prečo len takmer všetko dobré musí byť aj nezdravé??!!


  • cistinka, 26. mája 2010 o 15:35
    krásna fotka tinca ... určite si si pochutila :-)


  • tinca, 26. mája 2010 o 16:05
    @cistinka ďakujem za pochvalu, veď aj tvoj šalát sa tam vyníma. Bol mimoriadne chutný, len čo ho vykladali, takže čerstvý kaprík. Raz za čas môžeme aj zhrešiť,veď aj v pekle sú raz hody.


  • janadelfi, 26. mája 2010 o 16:50
    @tinca super, aj doma robíme Vianoce tak zo 10x do roka...... Chutná porcia.... :-)


  • gittka, 26. mája 2010 o 20:27
    to je aké bombové vianoce v máji!!!!!!!!


  • verka1, 27. mája 2010 o 11:11
    a čo je na kapríkovi nezdravé? Aby nebol mastný po vypražení, namočím ho na sekundu do vriacej vody. Osvedčilo sa mi to.


  • tinca, 27. mája 2010 o 11:33
    @verka1 aj ja a je zdravší ako mäso.


  • bozulka, 30. mája 2010 o 00:12
    Kapríka môžem aj 24x do roka.Mám rada všetky ryby,teda skoro všetky,ale kapor je kapor !Keď je vysmažený v trojobale potom príloha-taký šalátik stačí na Vianoce a ja ho môžem najradšej len tak bez ničoho,hoci je to skoro rúhačstvo.Preto máme na Vianoce aspoň 4x 3kg.No, niečo ostane aj po Novom roku.@tinca narobila si nám chute.!!!!!!!!!!!


  • foska, 25. decembra 2010 o 06:07
    Vcera sme takehoto kaprika mali a hned po nom rozbalili darceky. :) Dobrota velka.


  • patrik12, 23. decembra 2014 o 08:13
    mi bude me mať meeeheeeheee a kapra


  • marcel83, 23. decembra 2014 o 08:46
    Riedky šalát a kapor nedopečený. Nič moc.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist