Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom

Autor receptu: bambulkaaa

Zase jeden z mojich obedov tak obyčajne no chutilo a to je dôležité :)

Postup

  1. Deň vopred si z mäsa narežeme rezne osolíme si ich a naklepeme. Urobíme si marinádu: do misky si dáme tatársku omáčku,rozšľahané vajíčko,vegetu,soľ,ml.č.korenie,horčicu a worčestrovú omáčku a všetko spolu zamiešame. Naklepané mäso si z oboch strán namočíme jemne v marináde a ukladáme na seba do misky zakryjeme a uložíme do chladničky. Ja som na každú vrstvu mäsa dala kúsok čerstvej maggi no nemusíte to dávať lebo nie každý má rád maggi. A ak máte radi tak si pridajte aj cesnak ja som nedala. Suroviny na marinádu čo som uviedla mi vystačilo na niečo troška cez kilo mäsa ak máte viac mäsa treba dať viac surovín.
  2. Na druhý deň si mäso obalíme v strúhanke a to prvo v strúhanke potom v múke vo vajíčku s mliekom soľou a vegetou a nakoniec znova v strúhanke. Dáme si zohriať olej a pomaličky si rezne vypražíme ja pražím len toľko kolko zjeme lebo rezne sú najlepšie keď sú čerstvo vypražené :) List maggi som odstránila.
  3. Pripravíme si šalát: dáme si uvariť zemiaky v šupke ja som dala do vody soľ a troška ml.rasce. Zemiaky si priebežne popri varení sledujeme aby sa nám nerozvarili. Keď ich máme uvarené zlejeme ich z vody a necháme ich vychladnúť potom ich očistíme a nakrájame na kocky. Pripravíme si hrach ja som mala troška mrazeného tak som si ho dala troška povariť vo vode so soľou a cukrom, šalátovú uhorku narezanú na pásiky,čerstvú pažítku nasekanú na drobno,uvaríme si vajíčko ktoré si pretlačíme ako do klasického šalátu cez pretláčadlo na zemiaky. Nálev: z trocha vody,octu,cukru a ml.č.korenia si uvaríme nálev do šalátu ktorý má byť viac kyslo-sladký ktorý si necháme vychladnúť. Nepíšem kolko čoho množstvo lebo ja som si robila tento šalát len sama pre seba lebo ho mám rada len ja tak toho bolo všetkého v malom množstve no základom u tohto šalátu sú zemiaky a nálev a všetko ostatné je na dochutenie.
  4. Všetky suroviny si dáme do jednej misky a zamiešame si to. Na záver si to ešte osolíme ak treba okoreníme a necháme postáť aby sa nám prepojili všetky chute.
  5. A máme tu ďalší z mojich obyčajných obedíkov no teší ma že mal úspech :) Prajem Vám dobrú chuť :)