Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami (fotorecept)
Autor receptu: ivka152
Toto jedlo vzniklo čisto náhodne.Večer som z
mrazáku vybrala stehná,ktoré som mala v pláne
len tak ugrilovať k ryži.Ráno som sa však
rozhodla,že trocha zaexperimentujem,tak som
nakukla čo mám v chladničke a vzniklo toto :-D
Inak aj rezne sú oveľa chutnejšie zo stehien,teda
aspoň pre nás :-)
6 porcií |
90 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Stehná zbavíme kože a kostí.Jemne ich naklepeme,z jednej strany ich posypeme sušeným cesnakom a z druhej korením na kurča.Necháme asi hodinu postáť (nemusíme).
- Potom ich potrieme horčicou...
- ...položíme plátok šunky,syr a mozzarellu.
- Mäsko zvinieme,zopneme ihlicamy alebo špáradlamy a sprudka ich opražíme z oboch strán na troche oleja.
- Mäso vyberieme a do výpeku dáme opražiť nadrobno nakrájanú cibuľku.
- Stehná vložíme naspäť k cibuľke,pridáme pretlak a podlejeme vodou tak,aby bolo mäsko zaliate.Prikrijeme a dusíme až kým nieje mäso hotové.
- Potom ho vyberieme,omáčku rozmixujeme a zahustíme múkou rozmiešanou s trochou vody.Necháme prevrieť,ak treba ešte omáčku dochutíme.
- Z mäsa vyberieme ihlice(špáradlá) a vložíme ho späť do omáčky,trocha povaríme a vypneme.
- Ja som ich podávala s ryžou,ktorú som opražila na troche oleja,podliala vodou,pridala som vegetu,nechala zovrieť a vypla.Necháme ryžu zakrytú dôjsť.
- ...a krutónmy.Zemiaky som nakrájala na kocky,osolila a uvarila domäkka.Popučila som ich a nechala vychladnúť.
- Po vychladnutí som k nim pridala 1 žltko a asi 2PL polohrubej múky.
- Poriadne premiešame...
- ...a pomúčenými rukamy tvarujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha....
- ...a obalíme klasicky v trojobale.
- Vypražíme ich v dostatočnom množstve oleja dozlatista.
- ...
- Nesmažila som všetky guľky naraz.Zvyšné zemiaky som odložila do chladničky a neskôr pripravím čerstvé :-)
Je to naozaj veľmi chutné a sýte jedlo.Pripravila som k nemu aj šalát z červenej kapusty+všetko čo chladnička dala(paradajka,paprika,šunka,surimi,kukurica a cibuľa).Môžte si ho premiešať s tatárskou omáčkou,bude ešte chutnejší..Tak prajem dobrú chuť ;-)