Výborné pečené zemiačky (predvarené treba skúsiť)
Autor receptu: etel23
Tento recept sa u nás "dedí". Je jednoduchý a chutí skvelé či už ako príloha alebo hlavné
jedlo. Treba ochutnať.
5 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky si v šupke predvaríme, bez soli a iného dochucovania a pridáme 1,5 PL octu. Zemiaky sú potom chrumkavejšie. Varíme na strednom plameni max 15 min.
- Po predvarení, nakrájame cibulu na krúžky a vložíme na premastený plech. Predvarené zemiaky nakrájame na aký spôsob chceme a pridáme k cibuli. Posolíme, pridáme rasu a korenie podľa vlastnej chuti a uváženia. Maslo si nakrájame na tenké kocky alebo obdĺžniky ( nie celé ), a pridáme na zemiaky.
- Dáme zapiecť na 200 ℃, a pečieme cca 30 min. Počas pečenia zemiaky zopár krát premiešame.
- Hotové zemiačky podávame ako prílohu, ale alebo ako samostatný druhý chod ( sú fantastické s cmarom alebo mliekom ). Dobrú chuť. :-)