Výborné medovníčky

Výborné medovníčky
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 11. decembra 2011 16:22Ďalšie jeho recepty

Do"mora" medovníčkov, ktoré sú tu na Vareche už uverejnené, chcem aj ja prispieť svojou kvapôčkou. Medovníčky podľa tohto receptu pečiem každé Vianoce už niekoľko rokov, vlastne od vtedy ako som recept niekde vyčítala a vyskúšala. Medovníčky celej rodine chutili, tak sa k nim stále vraciam. Viem, že každá gazdinká chváli tie svoje a najradšej ich aj pečie, ale možno môj recept niekoho osloví.

Suroviny

170
porcií

Postup prípravy receptu

1

Múku zmiešať s cukrom, sódou bikarbónou, škoricou a korením na medovníčky. Priliať tekutý med, roztopený tuk a rozšľahané vajíčka. Vypracovať cesto. Ak je veľmi mäkké, prisypať múku. Cesto odložiť do chladu aspoň dva dni zrieť. (Môže aj dlhšie, ja nechávam aj 10 dní)

2

Cesto nechať 2-3 hodiny pri izbovej teplote, premiesiť a po častiach rozvaľkať na hrúbku 3-4 mm. Vykrajovať rôzne tvary a klásť na plech vyložený papierom na pečenie. (Ja pred pečením zdobím medovníčky mandľami a hrozienkami). Piecť pri teplote 190 stupňov 9 minút. Po vybratí z rúry potrieť rozšľahaným bielkom.
Výborné medovníčky - obrázok 2

3

Veľmi rada pečiem medovníčky ale zdobiť ich neviem, ja hovorím, že nemám na to ruku. Nahovorila som ale dcéru a tak skúsila, takže to čo vidíte na obrázku, je jej výtvor - prvotina. A ja sa už len vytešujem, že budeme mať tohto roku aj my doma vyzdobené medovníčky...

4

Poleva: 1 bielok, 140 g práškového cukru dvakrát preosiaty a pár kvapiek citrónovej šťavy. Všetko dobre vymiešať do hladka a leskla.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 11. decembra 2011 o 19:16
    Všetko už vonia medovníčkami,super...


  • 3sandra3, 11. decembra 2011 o 19:28
    neboj, v "mori" sa nestratia ani tie Tvoje ,,sú krásne,,,


  • arasidka, 11. decembra 2011 o 19:55
    Orchidea,
    som sa potešila... končím s pečením oplátok, a už sa mi čká po medovníkoch. Minulý rok som tu našla výborný recept na medovníčky, ale som si ho neodložila, tak tento rok vyskúšam tvoj recept,ďakujem.


  • tinca, 11. decembra 2011 o 20:31
    utešené:)


  • dorisa, 11. decembra 2011 o 21:58
    tak máš napečené,ako vidím, ja nemám zatiaľ čas na pečenie......dúfam,že to stihnem.


  • cica2, 12. decembra 2011 o 18:28
    ste obidve šikulky, krásne ste perníčky napiekli a aj nádherne sú ozdobené na 1*


  • orchidea, 13. decembra 2011 o 10:07
    Ďakujem, ďakujem.... @arasidka - držím palce aby sa ti vydarili... a mne by sa veru také oplátky hodili, takú dobrotu vianočnú neviem piecť.


  • janger, 15. decembra 2011 o 22:58
    @orchidea , mas ich krasne!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist