Výborná klasická fašírka

Autor receptu: ivanka242

Dnes som spravila na obed túto klasickú fašírku.. Bola taká výborná že ju budem robiť rozhodne častejšie ! Aj môj drahý si nevedel vynachváliť :))) Ako prílohu som spravila pečené zemiaky a červenú repu :)

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do väčšej misy si dáme všetky suroviny. Čiže mleté mäso, na drobno nakrájanú cibuľku (kto nemá rád kúsky cibule tak si ju môže nastrúhať na jemnom struháku) , ďalej pridáme nakrájané rožky na malé kocky( ked sú rožky moc suché tak ich môžeme omočiť na chviľku do mlieka) , ďalej pridáme prelisovaný cesnak, vajíčka, soľ, a korenia..ja som pridala aj trošku majoránu.... s rukou poriadne premiešame zmes .. a podľa potreby možeme dosypať aj strúhanku..znovu premiešame s rukou nech máme jednotnú zmes
  2. Uvaríme si 4 vajíčka na tvrdo... tu na obrázku mám 3 lebo som zabudla fotiť popri varení a jedno som už mala ošupané :D
  3. Rozprestrieme si alobal, potrieme ho poriadne olejom a dáme si na naň mäsovú zmes, ktorú vytvarujeme do obdĺžnika..mala by byť asi tak cca 2cm vysoká , potom si spravíme takú ako keby hradbu po obvode obdlžnika.. viď. obrazok
  4. poukladáme si uvarené vajíčka za sebou a okolie vajíčok doplníme zmesou, vajíčka som zvrchu ešte posolila
  5. teraz si dáme na vrch znovu cca 2cm vrstvu mletej masy aby sme zakryli vajíčka
  6. a teraz zabalíme poriadne do alobalu.. trošku potrasieme nech sa zacelia diery a medzery do ktorých sa masa nedostala.
  7. Pečieme na 200°C cca 60minút. Vrch alobalu poprepichujeme vidličkou a aj boky nech môže vytiecť nepotrebná šťava a para.
  8. Zemiaky:
    Zemiaky som nešúpala, len som ich dobre umyla, dala na pekáč s olejom, posolila som ich, pokorenila zmesou na americké bylinkové zemiaky a trošku poprášila červenou paprikou. Piekla som ich pri 200°C nejakých cca 15min.. to uvidíte kedy sú hotové ..poprípade skúste zakrojiť do jedného s nožíkom :)
  9. Keďže mi zostalo trochu z mletej masy.. tak som spravila pár takých menších faširiek... Z masy som porobila guličky obalila v strúhanke a dala vysmažiť na oleji :)
  10. Hotovo !! Faširka je upečená, zemiaky tiež a ako ako prílohu som dala k tomu zaváranú červenú repu:)) Bola to naozaj mňamka :) Dobrú chuť prajem:))