Voňavé mačacie oči

zuzikrish - bez fotkyzuzikrish, 18. decembra 2013
Voňavé mačacie oči
Foto: zuzikrish

Asi každý to pozná...cez Vianoce pečie celá rodina a najmä klasické koláče ako medovníky, mačacie oči, medvedie laby atď. Tento rok tiež nesmú chýbať, Zobraziť celý popisAsi každý to pozná...cez Vianoce pečie celá rodina a najmä klasické koláče ako medovníky, mačacie oči, medvedie laby atď. Tento rok tiež nesmú chýbať, ale z mojej strany to chcelo trošku zmenu. Tak som trochu dochutila mačacie oči a keďže sú výborné, rozhodla som sa dať po dlhej dobe recept na Varechu :)

20 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Suroviny

250 g
130 g
130 g
1
1 - 2 PL
1 ČL
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, masla, práškového cukru a vajca vypracujeme cesto. Necháme chvíľu odpočinuť.

  2. 2

    Uvaríme silnú kávu (2 kopcované čajové lyžičky) a počkáme, kým sa trochu ochladí.

  3. 3

    Do cesta urobíme menšiu jamku, do ktorej dáme kávu a badián. Zmiešame, rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme kolieska. Zo stredu každého druhého kolieska som ešte vykrojila srdiečko, ktoré som tiež dala piecť ako malý keksík.

  4. 4

    Kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 150 °C asi na 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  5. 5

    Nakoniec zlepíme vždy dve kolieska lekvárom (to s vykrojeným srdiečkom dáme navrch) a obalíme ich v práškovom cukre. Fotku s dokončenými mačacími očami ešte pridám. Šťastné a veselé! :)

Diskusia k receptu

alena45
no ale oni sa tak volajú až keď sa pozliepajú a otvory v nich pripomínajú mačacie oči.
zuzikrish
Ďakujem :) a, áno, viem, len táto fotka je ešte pred zlepením a nemyslím si, že to, že miesto krúžkov som dala srdiečka je nejaký problém ;)
zifi
na doplnenie: kavu pouzijeme aj so sadlinou, alebo len napoj?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia