Volské oko
Volské oko

Volské oko

tejaja - bez fotkytejaja, 8. januára 2024
Volské oko
Foto: tejaja

Urobiť volské oko nie je až také zložité, ak sa dodržia isté pravidlá. Mne ich povedal pred rokmi jeden kuchár v Paríži a dodržiavam Zobraziť celý popisUrobiť volské oko nie je až také zložité, ak sa dodržia isté pravidlá. Mne ich povedal pred rokmi jeden kuchár v Paríži a dodržiavam ich.

1
porcia
2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 KL
1 štipka




Postup

  1. 1

    Pre pekný tvar volského oka vajce nepripravujeme na panvičke, ale na panvici na lievance.

  2. 2

    Do jamky v lievancovej panvici dáme olej a rozohrejeme ho.

  3. 3

    Akonáhle je dostatočne rozohriaty (nesmie bublať), posypeme ho štipkou hladkej múky. Tá zabráni tomu, aby sa vajce prichytilo k panvici.

  4. 4

    Opatrne vyklepneme vajce a na slabšom plameni necháme smažiť. Nesolíme, nekoreníme!

  5. 5

    Dobre usmažené volské oko musí mať polotekutý žĺtok a stuhnutý bielok s tmavým osmaženým okrajom. V žiadnom prípade vajce nesmažíme aj z druhej strany! Volské oko podávame hneď, nenechávame ho stáť a solíme až pred podávaním.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia