Višňovo-krupicová štrúdľa fotorecept

eldina - fotkaeldina, 4. februára 2014
Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept)
Foto: eldina

dlho nebola krupica, že?..:)....chuť je veľmi zaujímavá, plnka pripomína kysnuté cesto

40
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
1 ks - zaváranínová fľaša
3 bal.
1,5 šálky
1,5 šálky
1 šálka
1 bal.




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: (šálka = 200 ml, jogurty som mala 150 ml, hlavne nie nízkotučné! množstvo cukru si , samozrejme, môžte prispôsobiť)

    Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    jogurty, olej, cukor , krupicu a PDP vymiešať, pridať scedené višne (ja som ich potom ešte dlaňami rozmadžgala)

    Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    v 1 balení štrúdľového cesta sú 4 ks , na jednu štrúdľu treba 2 ks (budú 2 štrúdle)

  4. 4

    jedno cesto potrieť plnkou

    Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    preložiť druhým cestom a opäť potrieť plnkou, zrolovať

    Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    cestá netreba potrieť olejom, v plnke je ho dosť..:), na plech dať papier na pečenie a naň položiť štrúdle

    Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    piecť na 180 °C cca 25 minút

    Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    po upečení nechať chvíľu pod utierkou, potom už len posypať práškovým cukrom.

    Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    celá práca okolo plnky a rolovania bola maximálne 5 minút..také sa mi páči..:)--------mňam!

    Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

eviana
@eldinka , ja som vedela, že tá krásna štrúdľa je od Teba... super si to vymyslela, toto by mi isto chutilo. 5*
jakamaka
Hned po prvej vete,ze dlho nebola krupica som vedela,ze si opet pre nas pripravila pochutku z krupice prave Ty:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Vdaka -strudlu mozem akukolvek,tak urcite vyskusam:-) :-) :-) :-) :-)
tiginko
vraj bez práce nie sú koláče, a hľa, takmer bez práce až dva...Ukladám a hádam aj vyskúšam. Alebo recept prihrám dcére, keď bez práce, tak bez práce...
kukulienka71
Tiež som si správne tipla,že krupicové bude od teba:-)Už dávno som nejedla štrúdľu s krupicou a višňami,nie to ešte takúto natuningovanú!Iste by mi chutila,zanedlho vyskúšam.Ja plním 1 cesto do polovice,preložím prázdnou časťou a zrolujem,tak mi vyjdú vždy 4 štrúdle:-P Chválim,že si dala olej do plnky,aby sa nemuselo potierať,ja mám rada tiež takéto vychytávky:-)*****KK
tetrisss
Zaujimava plnka, myslis, ze sa da pouzit aj do valkanej strudle?
jozka2
sla som sa pozriet kto pridava take dobroty,no eldinka mala by si davit viac receptov, tam kde zijes su ine variacie jedla ako u nas a kazda zmena tesi.vdaka
jozka2
sla som sa pozriet kto pridava take dobroty,no eldinka mala by si davit viac receptov, tam kde zijes su ine variacie jedla ako u nas a kazda zmena tesi.vdaka
jozka2
sla som sa pozriet kto pridava take dobroty,no eldinka mala by si davit viac receptov, tam kde zijes su ine variacie jedla ako u nas a kazda zmena tesi.vdaka
jozka2
sla som sa pozriet kto pridava take dobroty,no eldinka mala by si davit viac receptov, tam kde zijes su ine variacie jedla ako u nas a kazda zmena tesi.vdaka
jozka2
jaj sorry nezobralo ta na prvy krat tak som stisla a tu je 4 xmal by to admin vziat prec
jakamaka
No tak si ma navnadila Eldina, že som plánovala tú štrudľu... no Maruška nie som a višne už nemáme :):):):) tak ukladám recept, keď bude sezóna višní --- dovtedy musím už len jablkovú plnku...:):):) Ale vďaka za recept, Tvoje recepty občas robievam - a dokonca aj sledujem tie Tvoje "vychytávky", čo sa mi na tých receptoch páči najviac /potom som za múdru / :):):):):):)
Všetko dobré.
eldina
@jakamaka Kami, kľudne to urob aj s iným ovocím, trebárs s jablkami, bude opäť iný..:)...moje "vychytávky"-pekne to nazývaš.:)) ja si len predstavujem, že možno môj recept číta aj maximálny laik, preto píšem a fotím tak dopodrobna..nie každý už vie piecť /potom niekedy fakt moje recepty vyzerajú-že ich píše blondína/..:))))))))))
eldina
@tiginko žabinka aktuálna /vidím, že lyžuješ/-ved ty si lenivšia ako ja!! myslela som, že viac sa už nedá!..:))))))))
jakamaka
Práveže mne sa to dobre číta :):):) Tie Tvoje myšlienkové pochody, prečo robíš to a ono.. a hoci varím a pečiem už pekne dlho, tak dobrých rád nie je nikdy dosť...:):):) A touto štrúdľou akoby si mi pomastila brucho :):) lebo v uplynulých dvoch týždňoch som robila štrúdľu dvakrát - tak treba aj "inovovať" moje zaužívané postupy, nech sa stále neopakujem :):):):)
eldina
@stanci11 @eviana @kukulienka71 vidím, že krupica na Vareche veľmi nefičí a preto hned viete, že ked už krupica-tak od Eldiny..:).....krupicu milujem/asi ma ňou často v detstve kŕmili/..:)
eldina
@jozka2 -žijem na SVK, ale balkánska kuchyňa ma neprestáva fascinovať, Balkánky sú veľmi vynaliezavé, čo sa týka kuchtenia..:)
@tretrisss kľudne daj tú plnku do akéhokoľvek cesta (aj muffiny, napr), ono sa počas pečenia "napučí " a hutné..ako som vyššie písala @jakamaka (spomenula jablká), aj s iným ovocím kľudne
eldina
@jakamaka včera som vôbec neplánovala robiť túto štrúdľu, robila som inú roládu, toto som zbuchla "medzitým"-lebo som mala doma 3 bal štrúdľového cesta, nakoľko som robila slanú "sirnicu"-pita so slaným syrom-tvarohom, tak som použila dve a jedno ostalo...takže toto vzniklo za pár minút, trúba sa už aj tak vyhrievala..:)..niekedy musím premýšľať a aj preto píšem na konci zhrnutie "manuálnej práce"-lebo často x pečiem aj iné veci, viac druhov, chaosím v minikuchyni , takže sumarizujem, koľko minút bolo treba to a ono..:)
jakamaka
:):):) Ešte tri minuty budem tu na Vareche a zožeriem tuším aj monitor :):) Idem si radšej pripraviť tie jablká :):):):):) Príjemný deň.
alex37
@eldina , uložené, vyzerá to naozaj výborne a jednoducho, krátka doba prípravy...no čo lepšie si želať?
myalab
ocenujem *****. mam spaldovu krupicu, jogurt, cesto si ale musim spravit svoje - uplne jednoduche, (niekedy pridam na varechu- take jednoduche tu nie je a moje okolie je nim nadsene) visne mam tie take z griotky, asi by to aj mohlo byt tak vsetko spojene :)
mariamka
krupicova kralovna opat nesklamala :),, vyborny recept, krupica da vsade dobru chut, naozaj nedocenena surovina, mala by si dostat Rad zlatej krupice :)
motyka
Neviem ako som tento recept mohla prehliadnuť. Ja milujem takéto rýchlovky. Višne mám v pivnici, svoje zavarené, tak určite najbližšie bude táto štrudľa. Určite je výborná.
terinka55
Tak isto ako @Motyka , Tvoj skvelý recept som prehliadla. Aj keď s oneskorením, chyba je napravená, ďakujem. Dnes sa bude robiť, lebo ma naozaj zaujal :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia