Vianočná kyselica

redakcia - fotkaredakcia, 18. decembra 2009
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 l
200 g
250 ml
5 ks
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, posolíme a dáme variť. V druhej nádobe povaríme huby. Po 15 minútach pridáme huby k zemiakom a ďalej varíme.

  2. 2

    Smotanu rozmiešanú s hladkou múkou vlejeme do polievky a povaríme 10 minút. Ochutíme octom, cukrom, polievkovým korením a bielym korením.

  3. 3

    Ozdobíme sušenými slivkami, ktoré sme predtým uvarili s kôprom.

Diskusia k receptu

Vymazať
visnovka
Je to celkom dobry recept, ja robim podobne, ale u nas sa tomu hovori kapusnica
je to voda z kyslej kapusty, korenie, cibula, cesnak,sol, huby mam cerstve ktore su zmrazene a cakaju na tuto prilezitost, vyvarim bravcove kosti, alebo klobasu a nakoniec pridam slahacku v ktorej som rozmiesala muku. Dobru chut!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia