Vianočná kapustnica

Autor receptu: rein

Je to recept,ktorý robím už roky.Pozeral som na vareche,je tu veľa receptov,ale každá je iná.Aj ta moja sa trošku odlišuje.Ja do nej dávam Klobásu,čerstvé pliecko,ktoré sa na záver oberie a vloží do kapustnice.Na váhu,neviem,dávam od oka.A aby som nezabudol poznamenať,nie som luteran,na štedrý večer robíme bez mäsa.Táto kapustnička je až na druhý deň.

8
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca vložíme pliecko,klobásu,feferonku,bobkový list,korenie,soľ a varíme.Keď je mäso mäkké,vyberieme ho a pokrájame na kúsky aj klobásou.
  2. Do vývaru pridáme kapustu aj s nálevom,masť,papriku a cesnak pokrájaný na plátky. Asi po štvrť hodinke ešte dochutíme podľa seba soľou,mletým čiernym korením, troškou cukru a majoránom.Vložíme naspäť pokrájané mäso a odstavíme.Ja som nekrájal,lebo radšej si dám mäsko s horčicou a kapustnicu mám tiež rád samotnú.Podávame s chlebom,haluškami,alebo uvarenými zemiakmi v šupke.