Veniec s pudingovou plnkou

Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 7. decembra 2014
Veniec s pudingovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 165 °C

Suroviny

Cesto:
42 g
350 ml
4 PL
600 g
1 ČL
7 PL
Plnka:
500 ml
2 bal.
4 PL
250 g
250 g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny vymiešame pri nízkych otáčkach na hladké cesto, tesne pred koncom miešania pridáme na rýchlosti. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou asi 45 minút.

  2. 2

    Plnka: V troche mlieka rozmiešame puding, ostatné mlieko spolu s cukrom privedieme k varu a za stáleho miešania prilejeme pudingovú zmes a povaríme ďalšie 2 minúty.

  3. 3

    Puding necháme chvíľu vychladnúť, primiešame kakao a opatrne primiešame rastlinný tuk tak, aby sa nezrazil.

  4. 4

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme pudingovou zmesou a rovnomerne rozotrieme po celej dĺžke.

  5. 5

    Cesto zvinieme do rolády, preložíme napoly a zapletieme. Koniec zapletenej rolády vložíme do oka, ktoré nám vzniklo na začiatku.

  6. 6

    Veniec necháme kysnúť prikrytý utierkou ešte 30 minút, potrieme ho vajíčkom a posypeme mandľami. V rozohriatej rúre pečieme pri 165 °C asi 40 minút.

Diskusia k receptu

mata3636
Starý, známy pudingoš, len v inej forme. Na 600g múky by som určite nedala celé droždie, zbytočne veľa. Inak je pekný.
hubata
Mňa teší že sa slovenská klasika dostáva do kaviarní, myslím že máme čo ponúknuť aj cudzincom ........viď slovenské recepty na www.varecha, nemusia to byť mafiny alebo cupcakes....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia