Veniec s pudingovou plnkou
Autor receptu: redakcia
20 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 165 °C |
Postup- Cesto: Všetky suroviny vymiešame pri nízkych otáčkach na hladké cesto, tesne pred koncom miešania pridáme na rýchlosti. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou asi 45 minút.
- Plnka: V troche mlieka rozmiešame puding, ostatné mlieko spolu s cukrom privedieme k varu a za stáleho miešania prilejeme pudingovú zmes a povaríme ďalšie 2 minúty.
- Puding necháme chvíľu vychladnúť, primiešame kakao a opatrne primiešame rastlinný tuk tak, aby sa nezrazil.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme pudingovou zmesou a rovnomerne rozotrieme po celej dĺžke.
- Cesto zvinieme do rolády, preložíme napoly a zapletieme. Koniec zapletenej rolády vložíme do oka, ktoré nám vzniklo na začiatku.
- Veniec necháme kysnúť prikrytý utierkou ešte 30 minút, potrieme ho vajíčkom a posypeme mandľami. V rozohriatej rúre pečieme pri 165 °C asi 40 minút.
|