Veniec s pudingovou plnkou

Autor receptu: redakcia

20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny vymiešame pri nízkych otáčkach na hladké cesto, tesne pred koncom miešania pridáme na rýchlosti. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou asi 45 minút.
  2. Plnka: V troche mlieka rozmiešame puding, ostatné mlieko spolu s cukrom privedieme k varu a za stáleho miešania prilejeme pudingovú zmes a povaríme ďalšie 2 minúty.
  3. Puding necháme chvíľu vychladnúť, primiešame kakao a opatrne primiešame rastlinný tuk tak, aby sa nezrazil.
  4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme pudingovou zmesou a rovnomerne rozotrieme po celej dĺžke.
  5. Cesto zvinieme do rolády, preložíme napoly a zapletieme. Koniec zapletenej rolády vložíme do oka, ktoré nám vzniklo na začiatku.
  6. Veniec necháme kysnúť prikrytý utierkou ešte 30 minút, potrieme ho vajíčkom a posypeme mandľami. V rozohriatej rúre pečieme pri 165 °C asi 40 minút.