Veľkonočný baranček

Dr. Oetker
, 1. apríla 2010
Veľkonočný baranček
Foto: Dr. Oetker

Suroviny

Na cesto:
3 ks
150 g
1 vrecko
5 PL
5 PL
150 g
1 zarovnaná KL
1 vrecko
1 vrchovaá KL
10 kvapiek
 štipka
Na ozdobenie:
1 vrecko




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a horúcu vodu. Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou. Pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu a štipku soli. Elektrickým ručným šľahačom ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.

  2. 2

    Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnú časť. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C, v plynovej rúre stupeň 3) asi 40 minút.

  3. 3

    Po upečení necháme barančeka vychladnúť vo forme. Potom vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a barančeka pocukrujeme.

Diskusia k receptu

rimanka3
takto má vyzerať správny recept, hlavne popis pečenia, nie každá kuchárka je dostatočne skúsená.
freedomko
osobne davam 6vajec 6lyz cukru vanilkovy jeden sacok a kypriaci tiez jeden... formu namastena maslom a posypana struhankou...

od malicka robila babka takto a je to super ;)
mrkwicka
dnes som ho vyskusala a vizera krasne :D dakujem ukladam do KK
niky386
Je nádherný... zajtra ho idem piecť..dúfam, že sa mi podarí :) .. aj keď taký krásny ako je tento asi nebude :D :/
petronela282
Dakujem za skvely receptik. Dnies som prvy krat vyskusala a tak krasne sa mi podaril, ze som stihla uz 3 upiect ;-) Chutovo trosku suchsi, ale ta citronova kora robi vela, parada. Dakujem :-)
tomy
Mam otazku,co mozem pouzit miesto Zlateho klasu?Vo Schweizi sa neda kupit..A len tak bez varenia sa vsype do zltkov?Dakujem.
kocka111
Tomy, namiesto zlatého klasu použi škrob. A áno len tak suché sa vsype do žĺtkov. ☺️
zolik
@tomy (14.3.2021 22:57)
Máš pravdu, vo Švajci sa nedá kúpiť, preto si ho vozím z SK. Ak chceš jeden, dva Ti pošlem poštou alebo si príď poň. Som v 5015 Erlinsbach SO, 10 km od Aarau.

mirrka
Veľmi suchý barancek, ked som videla komentáre vyššie tak hovorim dam do cesta ulomky čokolády bude yo trošku lepšie ale nie... Snazila som sa to zachranit tak ze som chcela natrieť maslo alr nedá sa, akoby som sa snazila natrieť maslo na piesok. Barancek sa nalepil na noz s maslom a hotovo. Musim vymysliet co s nim ďalej
krissy
@freedomko (22.4.2011 17:32)

Okrem rozdielu poctu vajec a mnozstva cukru je inak vsetko rovnake? Sneh z bielok, muka…
gretka70
Plne súhlasím s rimankou3. Každý profesionálny cukrár suroviny všetky váži,aj vodu pokiaľ ide do cesta.Mne sa páči p.Maršálek,toho uznávam.Na ČT 1 mal reláciu Buchty po ránu a každý recept-suroviny presne odvážené.A vždy sa vydarili,pokiaľ som podľa neho piekla.
Obdivujem cukrárky ,ktoré pečú na "lyžice",alebo"hrnčeky"-200ml,250ml. Ja viem,že som len pozorovateľ,tak nemám čo hovoriť.Ale v živote každý vie niečo iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia