Veľkonočná hrudka

redakciaRedakcia, recept pridal: 25. februára 2010 15:28Ďalšie jeho recepty


Postup prípravy receptu

1

V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia, pridáme soľ, mleté nové a čierne korenie. Uvedieme do varu a stále miešame. Keď sa vajcia v mlieku vyzrážajú, odstavíme ich a precedíme cez gázu, ktorú potom zviažeme a necháme voľne odkvapkať.

2

Hotovú vychladnutú hrudku úhľadne pokrájame, ozdobíme šľahačkou, do ktorej vmiešame postrúhaný chren. Podávame s pečivom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    jezibabka1, 25. februára 2010 o 19:42
    a máme tu veľkú noc, ja do tejto hrudky pridávam ešte petržlenovú vňať, nadrobno pokrájanú kápiu a vegetu, takže je to pestrejšie


  • Vymazať

    cinkla, 28. apríla 2010 o 18:28
    Ano, poznam tiez., my sme to volali Velkonocna zlta hrudka.Prijemna spomienka.


  • Vymazať

    stefanus191, 23. apríla 2011 o 05:06
    ...robili sme doma podobnu, a ked boli deti male, tak ziadna gaza, cez plienku sme to robili...( samozrejme vypranu, aj tak sa da...)...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist