Zemiaková fašírka

Vegetariánska fašírka

Autor receptu: kitchenguru

2
porcie
20 minút
príprava
40-45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva a veľkosti zemiakov, ja som piekla fašírku v malej sklenenej zapekacej mise, takže som použila 4 veľké zemiaky. Takáto porcia vystačí pre dve osoby.
  2. Uvarené vychladnuté zemiaky ošúpeme, dáme do misy a pridáme vajíčko, soľ, korenie, mletú sladkú papriku, olej, sušený majorán, drvenú rascu, roztlačené strúčiky cesnaku, na kocky nakrájanú cibuľu a hladkú múku. Všetky ingrediencie zľahka rozmixujeme.
  3. Hmotu premiestnime do zapekacej sklenenej misy a dáme piecť na 200 stupňov na cca 40-45 minút. Pečieme pokiaľ fašírka nemá zlatistú farbu a pevnú konzistenciu. Na horúcu fašírku môžeme nastrúhať tvrdý syr prípadne rozotrieť kyslú smotanu.