Zemiaková fašírka
Vegetariánska fašírka
Autor receptu: kitchenguru
2 porcie |
20 minút príprava |
40-45 minút na 200 °C |
Postup
- Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva a veľkosti zemiakov, ja som piekla fašírku v malej sklenenej zapekacej mise, takže som použila 4 veľké zemiaky. Takáto porcia vystačí pre dve osoby.
- Uvarené vychladnuté zemiaky ošúpeme, dáme do misy a pridáme vajíčko, soľ, korenie, mletú sladkú papriku, olej, sušený majorán, drvenú rascu, roztlačené strúčiky cesnaku, na kocky nakrájanú cibuľu a hladkú múku. Všetky ingrediencie zľahka rozmixujeme.
- Hmotu premiestnime do zapekacej sklenenej misy a dáme piecť na 200 stupňov na cca 40-45 minút. Pečieme pokiaľ fašírka nemá zlatistú farbu a pevnú konzistenciu. Na horúcu fašírku môžeme nastrúhať tvrdý syr prípadne rozotrieť kyslú smotanu.