Vega medailónky (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
Tento receptík som varila po prvý krát a naozaj chutil vynikajúco. Aj napriek tomu, že
ľúbim mäsko.
Postup
- Ingrediencie.
- Pohánku namočíme večer do vody.
- Na druhý deň pohánku varíme v slenej vode asi 10 min.
5 minút necháme ešte dôjsť a potom scedíme.
- Cibuľku pokrájame a udusíme na oleji do zlatista. Pridáme k nej 3 strúčiky nasekaného cesnaku. Keď máme cibuľku a cesnak udusený pridáme do pohánky. Zľahka premiešame.
Potom pridáme ovsené vločky, korenie, soľ, kurkumu a pretlačené ostatné strúčiky cesnaku. Nakoniec dáme vajce. Všetko zmiešame.
- Tvarujeme medailónky, ktoré obalíme v strúhanke.
- Rozpálime si na panvici olej a opražíme do zlatista z obidvoch strán.
- Ako prílohu podávame zeleninku. (ľadový šalán, rímsky šalát, paradajka, červená papirika), medailónky ozdobíme plátkymi cibule. A môžeme stolovať.
Dobrú chuť.