Vážske škovránky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Prasátko s kapustú. Trochu inak. :-)
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nasekanú na drobno speníme na tuku, dáme za lyžicu cukru a necháme trochu skaramelizovať.
- Pridáme nepremytú kapustu aj so šťavou a udusíme do mäkka.
- V ďalšom hrnci na drobno pokrájaný cesnak chvíľku popražíme (pozor, rád horí), pridáme na kocky nakrájané mäso. Kocky sú menšie ako na ´vrabce´, tak preto škovránky. :-) Keď sa zatiahne, posolíme.
- Podlejeme trochou vody, poprášime hodnou dávkou čerstvo zomletého korenia a udusíme do mäkka. Pečené by boli ešte lepšie.
- V rajničke rozpustíme slaninu, na ňu potom prisypeme múku, popražíme...
- ... podlejeme vodou a uvaríme hustý bešamel (teda vlastne keďže tam nejde mlieko, asi to bešamel nebude. Čo potom, zápražka? Na tú je to zasa husté...). Vmiešame do udusenej kapusty.
- Podávame s varenými zemiakmi. Prajem dobrú chuť. :-)