Vážske škovránky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Prasátko s kapustú. Trochu inak. :-)

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nasekanú na drobno speníme na tuku, dáme za lyžicu cukru a necháme trochu skaramelizovať.
  2. Pridáme nepremytú kapustu aj so šťavou a udusíme do mäkka.
  3. V ďalšom hrnci na drobno pokrájaný cesnak chvíľku popražíme (pozor, rád horí), pridáme na kocky nakrájané mäso. Kocky sú menšie ako na ´vrabce´, tak preto škovránky. :-) Keď sa zatiahne, posolíme.
  4. Podlejeme trochou vody, poprášime hodnou dávkou čerstvo zomletého korenia a udusíme do mäkka. Pečené by boli ešte lepšie.
  5. V rajničke rozpustíme slaninu, na ňu potom prisypeme múku, popražíme...
  6. ... podlejeme vodou a uvaríme hustý bešamel (teda vlastne keďže tam nejde mlieko, asi to bešamel nebude. Čo potom, zápražka? Na tú je to zasa husté...). Vmiešame do udusenej kapusty.
  7. Podávame s varenými zemiakmi. Prajem dobrú chuť. :-)