Utopenci z mletého mäsa

Utopenci z mletého mäsa (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou, paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou šalotkou. Pridáme vajcia, prípadne strúhanku a vypracujeme zmes ako na fašírky.
  2. Vyformujeme rovnaké guľôčky, ktoré vyprážame v horúcej masti dozlatista. Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky, uhorky scedíme a nálev odložíme, uhorky nakrájame na kúsky.
  3. Nálev z uhoriek, ocot, soľ, cukor, koreniny a feferóny necháme prevariť. Do veľkého pohára poprekladáme mäsové gule s cibuľou a uhorkami a zalejeme nálevom. Necháme odležať niekoľko dní v chladničke. Podávame s bielym chlebom.