Utopenci z mletého mäsa
Utopenci z mletého mäsa (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou,
paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou šalotkou. Pridáme
vajcia, prípadne strúhanku a vypracujeme zmes
ako na fašírky.
- Vyformujeme rovnaké guľôčky, ktoré vyprážame
v horúcej masti dozlatista. Cibuľu očistíme
a nakrájame na mesiačiky, uhorky scedíme
a nálev odložíme, uhorky nakrájame na kúsky.
- Nálev z uhoriek, ocot, soľ, cukor, koreniny
a feferóny necháme prevariť. Do veľkého
pohára poprekladáme mäsové gule s cibuľou
a uhorkami a zalejeme nálevom. Necháme
odležať niekoľko dní v chladničke. Podávame
s bielym chlebom.
|