Utopenci všeho druhu

Autor receptu: oskarlo

....keby sa mi tak podarilo mať to stále v komore.....

120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do ošúpaných a po dĺžke nakrojených špekačiek vložíme kúsok bobkového listu, feferónu a guľku čierneho korenia. Do Veľkého pohára striedavo ukladáme tieto špekáčiky na kolieska nakrájanú cibuľu , celé feferóny, môžme aj zelene olivy. Všetko zalejeme vychladnutým nálevom ako na uhorky s octom.Pohár uzavrieme a schováme niekam do špajze na zem .Necháme aspoň dva týždne odležať. Pre nedočkavých......poslednú vrstvu naložíme zo špekačiek nakrajaných na kolieska....... možeme ich jest už ked sa nemôžeme dočkať.
  2. Celé papriky, šampiňóny, malé ošúpané cibuľky opečieme zo všetkých strán v hlbokej panvici v oleji. Na plátok šunky vložíme hranolček eidamu, zatočíme závitok a zprudka tiež opečieme v rozpálenom oleji, ale ozaj rýchlo. Opäť ukladáme striedavo so strúčikmi cesnaku do Veľkého pohára a na koniec zalejeme nálevom ako na uhorky s octom. Pohár uzavrieme a schováme niekam do špajze na zem. Obyčajne sa otvára a konzumuje ešte v ten istý deň, ale vydržalo by to aj mesiac a viac. Konzumujeme to najradšej s chlebom natretým s maslom.Pozor---maslom---nie ich napodobeninami typu margarínových a pod.
  3. Všetky syry nakrájame na väčšie kusy, cibuľu na kolieska a spolu s olivami, feferónmi a guľôčkami čierneho korenia v pomere miešanom podla chuti ukladáme do Veľkého pohára a zalejeme olivovým olejom.Pohár uzavrieme a schováme niekam do špajze na zem. Necháme aspoň dva týždne odležať. Ak vydržíme....
  4. Schválne som nepísal množstvá, tie si zvolte podľa seba a veľkosti pohára. Utopenci.....myslím že netreba k nim viac čo povedať Paprikový pohár, najlepší je z chladničky...... Syry.....čo lepšie k pivu, k vínu..... a v malej úprave aj skvelý darček pre mužov, aspoň z mojej skúsenosti. DOBRÚ CHUŤ.