Utopenci všeho druhu
Autor receptu: oskarlo
....keby sa mi tak podarilo mať to stále v komore.....
120 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do ošúpaných a po dĺžke nakrojených špekačiek vložíme kúsok bobkového listu, feferónu a guľku čierneho korenia. Do Veľkého pohára striedavo ukladáme tieto špekáčiky na kolieska nakrájanú cibuľu , celé feferóny, môžme aj zelene olivy. Všetko zalejeme vychladnutým nálevom ako na uhorky s octom.Pohár uzavrieme a schováme niekam do špajze na zem .Necháme aspoň dva týždne odležať.
Pre nedočkavých......poslednú vrstvu naložíme zo špekačiek nakrajaných na kolieska.......
možeme ich jest už ked sa nemôžeme dočkať.
- Celé papriky, šampiňóny, malé ošúpané cibuľky opečieme zo všetkých strán v hlbokej panvici v oleji. Na plátok šunky vložíme hranolček eidamu, zatočíme závitok a zprudka tiež opečieme v rozpálenom oleji, ale ozaj rýchlo. Opäť ukladáme striedavo so strúčikmi cesnaku do Veľkého pohára a na koniec zalejeme nálevom ako na uhorky s octom. Pohár uzavrieme a schováme niekam do špajze na zem. Obyčajne sa otvára a konzumuje ešte v ten istý deň, ale vydržalo by to aj mesiac a viac. Konzumujeme to najradšej s chlebom natretým s maslom.Pozor---maslom---nie ich napodobeninami typu margarínových a pod.
- Všetky syry nakrájame na väčšie kusy, cibuľu na kolieska a spolu s olivami, feferónmi a guľôčkami čierneho korenia v pomere miešanom podla chuti ukladáme do Veľkého pohára a zalejeme olivovým olejom.Pohár uzavrieme a schováme niekam do špajze na zem. Necháme aspoň dva týždne odležať. Ak vydržíme....
- Schválne som nepísal množstvá, tie si zvolte podľa seba a veľkosti pohára.
Utopenci.....myslím že netreba k nim viac čo povedať
Paprikový pohár, najlepší je z chladničky......
Syry.....čo lepšie k pivu, k vínu.....
a v malej úprave aj skvelý darček pre mužov, aspoň z mojej skúsenosti.
DOBRÚ CHUŤ.