Úliky

Úliky
Foto: olinka12
olinka12Olinka12, recept pridal: 14. decembra 2009 14:27Ďalšie jeho recepty

Recept pochádza od mojej švagrinej, ľahká príprava trošku babračka, ale výsledok stojí zato. Úliky veľmi rada pripravujem na Vianoce, dlho vydržia a vnučky sa im vždy potešia.

Suroviny

32
porcií
90
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Orechy, cukor a vyšľahané bielko zmiesime spolu

2

Masu plníme do formičky úlik, ktorú namáčame v práškovom cukre. Úliky nechám schnúť do nasledujúceho dňa.

3

Studený krém: hera, práškový cukor, kakao, roztopená čokoláda a celé vajíčko. Všetko spolu dobre vymiešame. Krémom plníme úliky, ktoré postavíme na okrúhle piškóty. Hotové namáčame v čokoláde.Z jednej dávky je 32 kusov úlikov.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • olus, 15. decembra 2009 o 16:19
    ..do cesta nejde žiadny tuk?


  • iplusr, 16. decembra 2009 o 21:06
    uliky mam rada, mam aj podobny recept, len neviem, ako na to. teda ako vytiahnut uliky s formicky. mne sa tam vzdy prilepia a z ulikov nic nie je. :(


  • olinka12, 17. decembra 2009 o 13:25
    na úliky mám formičku otváraciu a predým než dám do nej cesto ju namočím do práškového cukru nelepia sa


  • iplusr, 27. decembra 2009 o 00:14
    dakujem za odpoved. budem si musiet kupit novu formicku. ja mam plastovu, neotvaraciu a cesto som z nej vyskrabavala nozikom.


  • olinka12, 27. decembra 2009 o 15:19
    Pridala som už aj obrázok ako sa mi vydarili tento rok.Formičky sú v sade tri kusy rôzne veľkosti ja som použila strednú kvôli veľkosti piškót.


  • dzejny112, 1. októbra 2011 o 08:02
    mnam :D


  • jozka2, 20. júna 2012 o 19:33
    olinka,ja mam tiez plastovu a robim uliky vyse 30 rokov pomuc pras.cukrom a vyjdu vn jedna radost.


  • tanrika, 19. decembra 2012 o 16:08
    Je tu viac receptov na uliky ale tieto su uplne jednoduche a este aj krasne,musim vyskusat :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist